Britse media lovend: 'Ajax is een team dat bruist van kwaliteit'

door Cristian de Jong 81

Bron Britse media

Britse media lovend: 'Ajax is een team dat bruist van kwaliteit'

door Cristian de Jong 81

Bron Britse media

Laatst geüpdatet

Ajax krijgt de dag na de ruime overwinning op Rangers in de Champions League veel lof van de buitenwereld. Zowel de Schotse als Engelse media zijn lovend over Alfred Schreuder en zijn mannen. Rangers werd woensdagavond met de grond gelijk gemaakt - het verloor kansloos met 4-0 - en dat schetste het niveauverschil tussen beide ploegen.

'De twijfels van Rangers-fans over het niveau worden bevestigd door een verscheuring door Ajax. De wedstrijd gaf de indruk dat de mannen van Ibrox aan de verkeerde tafel hebben plaatsgenomen', dat schrijft The Scotsman. 'Maanden na de bijna zege in de Europa League leek het alsof Rangers op het verkeerde feest terecht was gekomen. Het bedriegers-syndroom werd werkelijkheid. Er is weinig twijfel dat ze niet thuishoren in zulk gezelschap.' Het enige positieve dat de Rangers-fans kunnen meenemen naar Schotland is de gedachten dat hun ploeg niet tegen zomaar een club heeft verloren. Ook zij zagen dat dit een speciaal Ajax team is.

Ajax is deze zomer vooral in het buitenlandse nieuws gekomen vanwege uitgaande transfers van bijvoorbeeld Lisandro Martinez en Antony. Echter was het gisteren niet te zien dat er zoveel vaste krachten bij Ajax deze zomer zijn vertrokken, zo zag The Scottish Herald. 'Schreuder heeft een hele reeks toevoegingen gedaan om ze te vervangen, maar zijn Ajax ziet eruit als een ploeg die al jaren samenspeelt. De Eredivisie-kampioen oogde nu al zeer ingespeeld en dit was een verwoestend vertoon van zijn aanvallende kracht.'

Ook The Daily Mail was zeer onder de indruk van Ajax. Zo schrijft het dat Ajax comfortabel langs Rangers ging. Na rust kon het de voorsprong nog groter maken, maar gaven de Amsterdammers wat gas terug. Uiteindelijk scoorde Steven Bergwijn het enige doelpunt na rust. 'Ajax is een team dat bruist van kwaliteit. De kloof die woensdagavond aan het licht kwam, was soms beangstigend', aldus The Daily Mail.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.