Bosz legt zich neer bij uitslag: 'Ik win liever, maar het zat er niet in'

door Bram Bark 33

Bron ESPN

Bosz legt zich neer bij uitslag: 'Ik win liever, maar het zat er niet in'

door Bram Bark 33

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Peter Bosz vindt de uitslag van de wedstrijd Ajax - PSV terecht, zo vertelt hij voor de camera van ESPN. De topper eindigde zaterdagavond in een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft zag de oefenmeester zijn ploeg de Amsterdammers terugdringen. In de tweede helft miste Bosz de juiste spelers op de bank. Spelers die hij tijdens deze 'intense' wedstrijd er graag bij had gehad.

'Ik win liever, maar het zat er niet in', begint Bosz. 'Het had natuurlijk gekund met die kopbal van Luuk. Maar eigenlijk zat het er niet in, dus ik denk dat dit wel een terechte uitslag is. Ik denk dat we Ajax door te gaan voetballen wel hebben teruggedrongen. Maar ik weet natuurlijk niet wat het plan van Ajax was', aldus Bosz.

De ex-trainer van Ajax vond zijn ploeg 'niet groots' spelen en zag een wedstrijd waarin er veel werd gevraagd van zijn spelers. 'Ik denk dat het een hele intense wedstrijd was. Dat zag je ook aan veel jongens die er behoorlijk doorheen zaten.' En juist in dat soort wedstrijden had Bosz graag wat meer opties gehad. 'We hadden vandaag de bezetting niet op de bank in aanvallende zin. Het was gewoon heel mager. Normaal zou je gaan wisselen en breng je veel snelheid in en Pepi. Dan kun je wat forceren. Dat was vandaag niet mogelijk.'

Ajax' openingstreffer

Bosz is van mening dat de openingstreffer van Ajax voorkomen had kunnen worden. Met name Jerdy Schouten had volgens de trainer slimmer moeten handelen. 'We hadden de bal bij het zestienmetergebied van Ajax. In de omschakeling had hij (Schouten, red.) een tactische overtreding kunnen maken. En er ging nog veel meer fout. We hadden dit anders kunnen oplossen.' Over het doelpunt van PSV is Bosz wel te spreken. 'Het was geen makkelijke bal. Hij (Luuk de Jong, red.) maakt hem knap af, maar we wisten al dat hij dit kan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.