Bondscoach Mancini juicht transfer Lucca toe: 'De Ajax-school is het waard'

door Bart Veenstra 206

Bron Il Giornale

Bondscoach Mancini juicht transfer Lucca toe: 'De Ajax-school is het waard'

door Bart Veenstra 206

Bron Il Giornale

Laatst geüpdatet

Roberto Mancini juicht de transfer van Lorenzo Lucca van Pisa naar Ajax toe. Dat laat de bondscoach van het nationale elftal van Italië blijken in een interview met Il Giornale.

Het is nog maar een jaar geleden dat Italië het EK won, maar het komende WK zijn de Italianen niet van de partij. Het land liep het WK mis nadat in de play-offs werd verloren van Noord-Macedonië. Mancini denkt dat het met het oog op de toekomst van het Italiaanse voetbal goed is als Italiaanse talenten in het buitenland gaan spelen.

'Gelijkspel bij Ajax voelt aan als een nederlaag'

Lucca, die nu nog onder contract staat bij Pisa uit de Serie B, stevent af op een transfer naar Ajax. 'Dat is een mooie kans om zich technisch te verbeteren. Hij zal geen enorme druk hebben, maar hij zal wel in een team spelen dat altijd moet winnen. Ajax is net als Real Madrid, FC Barcelona, Juventus en andere teams waar een gelijkspel voelt als een nederlaag.'

En dat Ajax er in het buitenland goed opstaat, blijkt ook wel uit de teksten van Mancini. 'De Ajax-school is het waard. Daar brengen ze jonge spelers voort, die worden verkocht en Ajax verdient daar geld mee. Italiaanse talenten zouden er goed aan doen om in het buitenland te spelen.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht niets anders dan een zege voor Ajax in het competitieduel met Fortuna Sittard. Check hier de odds!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties