'Blind was in oktober al dicht bij overstap van Ajax naar Japan'

door Jesse ter Haar 55

Bron Voetbal International

'Blind was in oktober al dicht bij overstap van Ajax naar Japan'

door Jesse ter Haar 55

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Daley Blind was afgelopen oktober al bijna bij Ajax vertrokken, zo weet Voetbal International. De routinier - die inmiddels is vertrokken bij de club - kon bij Urawa Red Diamonds uit Japan aan de slag voor een laatste hoofdstuk in zijn carrière, maar uiteindelijk kwam de deal - tot teleurstelling van alle partijen - toch niet tot voltooiing.

Het zorgde ervoor dat Blind ook tijdens het huidige seizoen in eerste instantie nog Ajacied bleef. Hij was lang de vaste linksback van de ploeg van Alfred Schreuder, maar er ontstond steeds meer twijfel over zijn toevoeging. 'In november kwam het tot een grote knal, waarbij woede en teleurstelling om voorrang vochten. Alfred Schreuder verkoos Owen Wijndal boven Blind als linksback, tot ongenoegen van de speler, die zoveel voor de club had betekend', zo schrijft men.

Uiteindelijk heeft alles bij elkaar dus tot de ontbinding van het contract van Blind geleid. Het was nog de vraag hoe de situatie van de linkspoot zich zou ontvouwen na de WK-break, maar de plek van Blind bij Ajax was dus niet meer te redden. Overigens was het niet enkel Schreuder die twijfelde over Blind als eerste keuze. Meerdere mensen binnen de club deelden de twijfels van de oefenmeester. Wel dacht Schreuder nog na over een andere speelwijze om Blind toch te kunnen laten renderen. De trainer dacht er nadrukkelijk over na tijdens het trainingskamp in Marbella, maar Blind keert dus niet meer terug in het Ajax-shirt.

Het contract van Blind werd in onderling overleg ontbonden. Het akkoord daarover tussen club en speler kwam er op tweede kerstdag. Het zorgt ervoor dat de speler per 31 december 2022 officieel geen onderdeel van Ajax meer is. Blind zal nog wel terugkeren in de Johan Cruijff ArenA, maar dan om afscheid te nemen van de Ajax-supporters. 'Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters', vertelde Edwin van der Sar.

Vertrek Daley én Danny Blind

Niet lang voordat het vertrek van Blind naar buiten kwam, liet ook vader Danny Blind al weten niet meer terug te keren in de Raad van Commissarissen van Ajax. 'Het kan onmogelijk los van elkaar worden gezien, hoewel Danny Blind dat tegen zal spreken', schrijft VI. 'Hij wijst op 10 november, waarin hij het al in een gesprek met Edwin van der Sar had laten vallen. Een opmerking, die sowieso meer vragen dan antwoorden oproept. Op 11 november, tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Ajax (ava), sprak voorzitter Leen Meijaard nog de wens uit voor een terugkeer van Danny Blind in de rvc. Vooraf was dat dan ook afgestemd met Blind.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.