Blind senior trots op honderd interlands van zoon: 'Vanaf Qatar zat het wel in zijn hoofd'

door Brent Tomassen 19

Bron Ziggo Sport

Blind senior trots op honderd interlands van zoon: 'Vanaf Qatar zat het wel in zijn hoofd'

door Brent Tomassen 19

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Danny Blind is trots op het feit dat zoon Daley honderd interlands voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. In de wedstrijd tegen Frankrijk (4-0 verlies, red.) behaalde de verdediger van Bayern München deze bijzondere mijlpaal.

'Ik ben natuurlijk trots, dat is logisch', vertelt Blind bij Ziggo Sport. 'In de wetenschap dat hij pas op zijn 23ste debuteerde, als ik dat goed heb. Hij heeft in tien jaar tijd dan niet veel gemist. Hij mag zich nu in een prachtig rijtje scharen', verwijst de oud-trainer van Ajax naar het feit dat zijn zoon pas de negende Oranjespeler is met minimaal honderd interlands.

Op het afgelopen wereldkampioenschap kon Blind junior zijn honderdste wedstrijd voor Oranje al spelen, maar daarvoor kwam de ploeg van Louis van Gaal net niet ver genoeg. 'In Qatar moesten we bij de laatste vier eindigen, om Daley daar al de honderd interlands te laten halen', zegt de toenmalig assistent van Van Gaal. 'Daar bleef hij uiteindelijk op 99 steken. Vanaf dat moment zat het wel in zijn hoofd, begreep ik van hem: het zal toch niet, dat het nu niet gebeurt? Dan is het mooi dat het lukt.'

Ronald Koeman, de huidige bondscoach, gaf eerder aan dat hij Blind zijn honderdste interland gunde. Danny Blind verwachtte niet dat dit tegen Frankrijk al zou gebeuren. 'Maar ik weet dat niet zeker. Gisteren (vrijdag, red.) was de wedstrijd op een gegeven moment wel gespeeld. Dat zal ook een reden geweest zijn, dat Koeman dacht: ik breng een aantal mensen, om toch wat frisse wind erdoorheen te halen. Uiteraard heb ik Daley nog gesproken na afloop', besluit de trotse vader.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.