Blind reageert op interview Berghuis: 'Wordt te weinig stilgestaan bij wat voor impact het heeft'

door Cristian de Jong 19

Bron FC Afkicken

Blind reageert op interview Berghuis: 'Wordt te weinig stilgestaan bij wat voor impact het heeft'

door Cristian de Jong 19

Bron FC Afkicken

Laatst geüpdatet

Daley Blind is van mening dat het een verstandige keuze was van Steven Berghuis om zich uit te spreken over de media na afloop van De Klassieker. Blind geeft aan dat men in de media af en toe de impact vergeet die het op een persoon kan hebben.

'Ik denk dat het wel goed is wat hij gezegd heeft', vertelt Blind in de Football Is Life-podcast van FC Afkicken. 'Heel veel media willen elkaar overtreffen. Het ene medium wil steeds harder uit de hoek komen dan de ander', zegt de oud-Ajacied, die ziet dat er niet wordt stilgestaan bij de impact die het kan hebben.

Blind weet dat Berghuis veel over zich heen heeft gekregen toen hij de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax maakte. 'Met bedreigingen en teksten, ook naar zijn familie en naar hem toe.' Volgens de huidig speler van Bayern München vinden de media dat ze altijd heel veel kunnen en mogen roepen. 'Dat is ook hun goed recht, om te schrijven wat ze denken. Er wordt te weinig stilgestaan bij wat voor impact het heeft op een familie of persoon zoals Berghuis.'

De bij Ajax vertrokken linksback is teleurgesteld in hoe de situatie is ontstaan. 'Het is jammer dat er soms niet van tevoren bij stil wordt gestaan.' Blind stelt een oplossing voor. 'Misschien de persoon om wie het gaat erbij betrekken van: hey, hoe vind je dit als we dit zouden plaatsen? Misschien meer een samenwerking creëren in plaats van zomaar je mening verkondigen', aldus Blind.

Blind vergelijkt situatie Berghuis

Blind vertelt in een soort vergelijkbare situatie te hebben gezeten. 'Ik heb het zelf een beetje meegemaakt met mijn hartsituatie', geeft de 99-voudig international aan. 'Elk medium wilde maar zo snel mogelijk het nieuws naar buiten brengen. Bij bepaalde gevallen mag de media best in de spiegel kijken om te bekijken hoe ze bepaalde dingen neerzetten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.