Blind neemt het op voor Van der Sar: 'Kan niet alles naar algemeen directeur schuiven'

door Gino Haverkamp 54

Bron ESPN

Blind neemt het op voor Van der Sar: 'Kan niet alles naar algemeen directeur schuiven'

door Gino Haverkamp 54

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Danny Blind vindt het niet terecht dat Edwin van der Sar veelal aangewezen wordt als eindverantwoordelijke voor de personele en bestuurlijke chaos waar Ajax de afgelopen maanden mee kampte. Ook gaat de oud-Ajacied bij ESPN in op zijn eigen vertrek als commissaris.

Blind is één van de vele Ajacieden die de club het afgelopen jaar achter zich liet. Hij zou na zijn dienstverband bij het Nederlands elftal teruggaan naar zijn rol als RvC-lid, maar zag daar van af. Hij weet niet waar het precies aan ligt dat veel mensen vertrekken bij Ajax. 'Ik vind niet dat je als media alles op één hoop moet gooien. Achter elke vertrekkende Ajacied zit een verhaal vast. Mijn verhaal is duidelijk en iemand als Bogarde heeft ook zijn redenen denk ik.' Bogarde wijst overigens naar Van der Sar.

Dat wil Blind niet doen. Volgens hem ligt niet alles aan Van der Sar. 'Ook dat schaar ik onder de noemer van dat alles altijd maar één kant opgeduwd wordt.' Het is volgens hem makkelijk om naar één iemand te wijzen als er stuk voor stuk pionnen wegvallen. 'Dan is het gauw een ABC'tje dat je bij één man uitkomt en dat is de algemeen directeur.' En dat vindt de oud-coach van Ajax niet altijd even fair. 'Dat er fouten zijn gemaakt, is zo. Sommige dingen kun je hem aanrekenen, maar van alles wat ik de afgelopen weken gelezen heb kan je dat niet naar de algemeen directeur schuiven. Er zijn meerdere pionnen die aan het schaken zijn.'

Blind laat details vrij over eigen vertrek

Over zijn eigen vertrek wil Blind wel het één en ander kwijt. Hij kon het niet naar zichzelf verkopen om plaats te nemen binnen de RvC van het huidige Ajax. 'Je gaat er niet over of het Jantje of Pietje wordt, maar je kan wel je advies geven. Ik zat bij het Nederlands elftal en natuurlijk wordt je ver op de achtergrond, zoals de afspraak was, op de hoogte gehouden. In die zin dat de RvC je feedback wil hebben. De RvC gaat over processen van scouting en die zaken moeten goed op orde zijn. Nu werd er te veel van afgeweken.'

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.