'Blind neemt afscheid bij Ajax; deel selectie verbaasd over gang van zaken'

door Jesse ter Haar 251

Bron Algemeen Dagblad

'Blind neemt afscheid bij Ajax; deel selectie verbaasd over gang van zaken'

door Jesse ter Haar 251

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Binnen de spelersselectie van Ajax heerst het gevoel dat Daley Blind eruit is gewerkt door Ajax, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De vertrekkende routinier nam dinsdag afscheid van zijn teamgenoten, waarbij enkele spelers verbaasd reageerden.

Voor de Ajacieden werd er dinsdag getraind in het teken van het toewerken naar de tweede seizoenshelft. Na afloop kwam ook Blind in beeld. Niet om aan de activiteiten van Ajax mee te doen, maar om afscheid te nemen van de spelers met wie hij de afgelopen maanden nog samenspeelde. 'Een deel van de groep reageerde verbaasd, ook over het gemak en het tempo waarmee één van de leiders de deur was gewezen. Binnen de selectie overheerst het gevoel dat Blind eruit is gewerkt door Ajax', zo wordt er geschreven.

Op 6 augustus trapte Blind met Ajax het Eredivisie-seizoen af, toen nog als verdedigende middenvelder. Hierna speelde hij afwisselend als centrale verdediger en als linksback, totdat hij aan het einde van de eerste seizoenshelft zijn basisplaats verloor. Het deed niets goeds met zijn band met Alfred Schreuder en dat bleek ook tijdens het WK in Qatar. Het AD weet het volgende te melden: 'Navraag bij internationals leert dat de Ajacieden een appje met succeswensen ontvingen van Schreuder. Op één speler na: Blind. Daar werd in de groep met verbazing naar gekeken.'

Clausule contract Blind

Eerder op de dinsdag kwam al naar buiten dat een clausule in het contract van Blind een rol zou hebben gespeeld bij de voortijdige ontbinding ervan. Had de linkspoot dit seizoen 24 of meer wedstrijden voor Ajax gespeeld, dan zou de verbintenis tegen dezelfde voorwaarden voor een jaar worden verlengd. Dat gegeven heeft club en speler ertoe bewogen het contract vroegtijdig te beëindigen. Was Blind bij Ajax gebleven, dan had hij op de bank moeten plaatsnemen om het in werking treden van de clausule te voorkomen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.