'Clausule in contract van Blind speelt rol bij vertrek bij Ajax'

door Jesse ter Haar 63

Bron De Telegraaf

'Clausule in contract van Blind speelt rol bij vertrek bij Ajax'

door Jesse ter Haar 63

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Een clausule in het contract van Daley Blind zou een rol hebben gespeeld bij diens contractontbinding bij Ajax, zo meent men bij De Telegraaf te vertellen. Bij het spelen van 24 duels dit seizoen zou het contract onder dezelfde voorwaarden voor één jaar worden verlengd en die clausule doet nu dus niet ter zake.

De contractontbinding was op Ajax-vlak het grote nieuws van de dinsdag. Speler en club gaan na het einde van 2022 uit elkaar, waarna Blind kan gaan zoeken naar een nieuwe club. 'Onder welke voorwaarden houden club en speler voor zich, maar bij 24 duels zou Blinds contract automatisch met een jaar worden verlengd tegen dezelfde financiële afspraken, die volgens de geruchten zo’n 4,5 miljoen euro bedroegen', schrijft men erover bij de krant.

Het betekent dat clubs Blind zonder een te betalen transfersom binnen kunnen halen in 2023, maar het is nog maar de vraag of Royal Antwerp de gelukkige gaat zijn. Marc Overmars wil de Ajacied graag ophalen, maar het salarishuis van de club laat dit mogelijk niet toe. Real Sociedad klopte inmiddels ook aan bij Blind, terwijl er ook 'geruchten' gaan over interesse vanuit de Verenigde Staten. Tot slot: 'De international, die bij Ajax in twee periodes 333 duels speelde en daarin dertien keer scoorde, zal snel over zijn toekomst beslissen.'

Ajax en de familie Blind

Bij De Telegraaf benadrukt men verder de wisselende band tussen Ajax en de familie. Dit mede vanwege het nieuws over Danny Blind op tweede kerstdag. De oud-Ajacied keert namelijk niet terug in zijn rol in de Raad van Commissarissen. Er is echter ook hoop richting de toekomst. 'Hoewel het misschien nog even gaat duren, zal de professionele relatie Ajax-Blind in de toekomst ongetwijfeld nieuw leven worden ingeblazen. Met een rol voor Daley Blind in de organisatie, nadat hij is gestopt als actief voetballer. Of misschien hebben de kleintjes Blind – zoontje Lowen Dace van drie jaar en/of de eenjarige dochter Lemae Lourdes – wel de voetbalgenen van hun vader en opa om in hun voetsporen te treden bij Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.