'Binnen Ajax-selectie heerst onbegrip over vrije dagen; spelers trainen op eigen initiatief'

door Bart Veenstra 1100

Bron ESPN,

'Binnen Ajax-selectie heerst onbegrip over vrije dagen; spelers trainen op eigen initiatief'

door Bart Veenstra 1100

Bron ESPN,

Laatst geüpdatet

Binnen de Ajax-selectie heerst onbegrip over de vele vrije dagen die de selectie krijgt van trainer John van 't Schip. Dat meldt ESPN vrijdagmiddag nadat onder meer 'Klerry Hunstra' en Branco Balvers op X al lieten weten dat de spelers klagen dat er weinig groepstrainingen zijn.

ESPN schrijft vrijdag dat een deel van de Ajax-selectie op eigen initiatief is gaan trainen.De spelers van Ajax hadden vrijdag vrij gekregen, maar besloten toch naar Sportpark de Toekomst te komen. Op maandag en dinsdag waren de spelers van Ajax ook al vrij. Volgens ESPN heerst er binnen de spelersgroep onbegrip over de vele vrije dagen. Zodoende stapten meerdere spelers van Ajax deze week naar de technische staf met de vraag waarom er drie vrije dagen werden gegeven.

De Telegraaf schrijft later op vrijdagmiddag dat Ajax vrijdag met dertien man heeft getraind. De krant schrijft dat vanwege een dreigend gebrek aan frisheid vanwege het drukke programma dat voor de deur staat, trainer Van 't Schip de Ajacieden in eerste instantie een vrije dag had gegeven. 'Een deel van de selectie gaf er de voorkeur aan met Van ’t Schip en de assistenten Michael Valkanis, Hedwiges Maduro en Said Bakkati toch het veld op te gaan', schrijft de krant. Het dagblad schrijft ook: 'Intern en extern worden er al langere tijd vraagtekens gezet bij de trainingsarbeid van Ajax.'

Ajax trainde in aanloop naar duel met AZ slechts één keer op 5-4-1-systeem

Volgens ESPN komt het besluit om de Ajax-selectie drie dagen vrijaf te geven op een opvallend moment. De Amsterdammers wonnen namelijk slechts één van de laatste zes duels en bovendien werd er afgelopen zondag voor het eerst in een 5-4-1-formatie gespeeld. Voorafgaand aan dit duel liet Van 't Schip nog weten dat hij slechts één keer had kunnen trainen op het nieuwe systeem.

Hoewel Ajax midweeks geen wedstrijd speelde, werd er in de afgelopen dagen dus ook amper getraind op het nieuwe systeem. Dit omdat de spelers alleen op woensdag en donderdag hoefden te trainen. Mogelijk volgt later nog tekst en uitleg vanuit de technische staf van Ajax.

Omdat er vrijdag geen persconferentie is, zal Van 't Schip pas zondag tekst en uitleg geven over de trainingsarbeid van Ajax. In Alkmaar moest de oefenmeester het doen zonder Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Jordan Henderson. Het 'heel houden' van spelers lijkt nu 'het parool' in Amsterdam, zo schrijft De Telegraaf. De krant verwacht dat Henderson zondag van de partij is, al staat er achter de naam van Berghuis nog een groot vraagteken.

Belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht op komst

Ajax speelt zondag in de Johan Cruijff ArenA een belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht. De achterstand op nummer vier AZ is opgelopen tot zes punten, terwijl nummer drie FC Twente zelfs elf punten meer heeft. Voor Ajax is het bovendien raadzaam om ook achterom te kijken, want de nummers zes, zeven en acht - Go Ahead Eagles, NEC en FC Utrecht - hijgen de Amsterdammers in de nek. Zo heeft nummer acht FC Utrecht op dit moment slechts vier punten minder dan Ajax.

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.