Bergwijn duidt belangrijkste verschil tussen Ajax en PSV

door Gino Haverkamp 56

Bron De Telegraaf

Bergwijn duidt belangrijkste verschil tussen Ajax en PSV

door Gino Haverkamp 56

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn ziet een duidelijk verschil tussen Ajax en PSV: de druk bij de Amsterdammers is groter, zo vertelt hij aan De Telegraaf. De aanvaller heeft voor beide clubs gespeeld en kan zodoende goed de verschillen aanduiden, wat hij dan ook doet.

Tussen 2014 en 2020 speelde de Ajacied in het eerste van PSV, maar daarvoor kwam hij uit voor de verschillende jeugdteams van Ajax. Nu hij terug op het oude nest is, proeft hij ook hoe het is om als prof in het wit-rood-wit te spelen. De druk is groot, maar zijn ontvangst binnen het team was erg warm. Zo werd hij al onthaald door zijn Oranje-ploeggenoten Davy Klaassen, Steven Berghuis en Daley Blind én door aanvoerder Dušan Tadić. 'Ze lieten op grappige wijze blijken heel blij te zijn met mijn komst. Ze zeiden: ’Eindelijk’ en ’Welkom bij de beste club van Nederland’. Mooi toch?'

Ondanks de positiviteit over Ajax, heeft Bergwijn alleen maar goede woorden over voor PSV. 'Ik begrijp de rivaliteit tussen de fans. Maar ik zie Ajax gewoon als een nieuwe, mooie stap in mijn carrière. En bij PSV ben ik als voetballer groot geworden. Daar ben ik de club heel dankbaar voor.' Bergwijn verliet PSV in de winterstop van het seizoen 2019/20 voor Tottenham Hotspur, waar hij niet vaak aan spelen toekwam.

'Ja er stond veel spanning op dat duel'

Het grote verschil tussen beide clubs is zoals gezegd de druk, die bij Ajax groter is. 'Iedereen verwacht altijd het kampioenschap en Europees overwinteren is een duidelijk doel. De media-aandacht voor Ajax is ook veel groter.' Zelf vindt Bergwijn dat wel fijn, omdat hij naar eigen zeggen om die reden voetballer is geworden. 'Misschien is het ook geen toeval dat ik tegen Noorwegen juist mijn beste wedstrijd speelde (Nederland moest eind 2021 van Noorwegen winnen om zich te kwalificeren voor het aankomende WK, red.). Ja, er stond veel spanning op dat duel.'

Denk je dat zowel PSV als Villarreal vanavond scoort in hun onderlinge oefenduel? Zet in en krijg 1,61 keer je inzet terug.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties