Bergsma kijkt uit naar wedstrijd tegen Ajax: 'Heel bijzonder'

door Wessel Kroon 3

Bron Omrop Fryslân

Bergsma kijkt uit naar wedstrijd tegen Ajax: 'Heel bijzonder'

door Wessel Kroon 3

Bron Omrop Fryslân

Laatst geüpdatet

Leon Bergsma speelde meer dan tien jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van FC Aarau naar SC Cambuur. Zondagmiddag neemt SC Cambuur het op tegen Ajax en deze wedstrijd is voor Bergsma dus extra speciaal. In gesprek met Omrop Fryslân blikt hij vooruit op het treffen met zijn oude club.

Het wordt voor Bergsma de eerste wedstrijd tegen zijn oude club. 'De eerste keer dat ik daadwerkelijk tegen Ajax hád kunnen spelen, in de Arena, was ik geblesseerd', opent Bergsma. 'Dit wordt dus de eerste keer, heel bijzonder.'

Periode bij Ajax

Bergsma speelde van 2005 tot 2018 voor Ajax. Hij brak nooit door in het eerste elftal van Ajax, dus maakte hij de overstap naar AZ. Een paar jaar later maakte hij de overstap naar FC Aarau. Aan het begin van dit seizoen haalde SC Cambuur hem terug naar Nederland.

De mandekker heeft geen contact gehad met ex-ploeggenoten van Ajax. 'Ik ben er al een hele tijd weg, dus er zijn nog maar weinig spelers over waarmee ik gespeeld heb.' Hij speelde onder andere samen met Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri.

Kansen voor SC Cambuur

Volgens Bergsma liggen er kansen voor SC Cambuur tegen Ajax. 'Ajax heeft altijd een goeie ploeg, met een heel aanvallende speelwijze. Daar kan ook hun valkuil liggen. Je zag dat ook tegen Excelsior vorige week, waar er in de counter veel ruimte ontstond.' Bergsma zegt dan ook dat het voor SC Cambuur vooral belangrijk is om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. 'Dan kun je nog op een resultaat gaan spelen.'

Denk jij dat Ajax met 0-3 weet te winnen van SC Cambuur? Zet nu in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.