Berghuis: 'Dit Ajax heeft een succesbeleving nodig'

door Bart Veenstra 45

Bron Het Parool

Berghuis: 'Dit Ajax heeft een succesbeleving nodig'

door Bart Veenstra 45

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis denkt dat het huidige Ajax een succes goed kan gebruiken. De Amsterdammers zitten op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Dit seizoen werden tot nu toe al zeven topwedstrijden verloren en na het gelijkspel tegen Vitesse (2-2) van afgelopen woensdag is Ajax inmiddels afgezakt naar plaats drie.

Tegenover Het Parool gaat Berghuis verder in op de situatie bij Ajax. 'Het team heeft succesbeleving nodig', zegt de middenvelder. 'Om het vertrouwen terug te krijgen. Een goeie wedstrijd, een lekkere overwinning. We beginnen vaak overtuigend, met bravoure, maar na tegenslag zie je iets van angst in het elftal kruipen. Dat gebeurde tegen Liverpool, na die 0-1, en vandaag ook met de 1-1 van Vitesse.'

Een goed Ajax won vorig seizoen ook niet van Go Ahead Eagles

Berghuis ziet in dat Ajax in alle facetten van het spel beter moet doen. 'Als team hebben we het lastig, en dan heeft het individu het ook lastig om het verschil te maken', zegt hij. Berghuis betwijfelt of dat ook een reden is voor de gemiste kansen. 'Ik herinner me een wedstrijd van vorig seizoen. Toen draaiden we juist goed met Ajax. En misten we tegen Go Ahead Eagles ook zo enorm veel kansen. Dat werd 0-0.'

Met FC Emmen-uit op zaterdagavond kent Ajax nog één duel voordat het WK in Qatar begint. 'Ik ben eigenlijk nog niet bezig met dat toernooi. Ik had mijn zinnen gezet op zes punten in de laatste twee duels met Ajax. Dat moeten er dan vier worden.' Het duel tussen FC Emmen en Ajax begint zaterdagavond om 18.45 uur.

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen en de nul te houden? Zet dan in en ontvang 2,50 keer je inzet terug als Ajax wint en de nul houdt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.