Benfica presenteert Neres officieel als nieuwe aanwinst; Ajax kan enkele tonnen bijschrijven

door Jesse ter Haar 125

Bron SL Benfica

Benfica presenteert Neres officieel als nieuwe aanwinst; Ajax kan enkele tonnen bijschrijven

door Jesse ter Haar 125

Bron SL Benfica

Laatst geüpdatet

Benfica heeft David Neres officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Via de officiële website komt het nieuws over de transfer naar buiten. De topclub uit Portugal doet melding van een verbintenis die de oud-Ajacied tot medio 2027 aan de club verbindt.

De overstap van Neres zat er al even aan te komen, maar eerst moest hij de medische keuring nog met succes doorlopen. Nu dat achter de rug is, kan de voormalig buitenspeler van Ajax ook de situatie in Oekraïne officieel achter zich laten. Hij stond immers sinds januari 2022 onder contract bij Shakhtar Donetsk, maar hij verbleef al enige tijd niet meer in het land.

De transfersom die Benfica voor de Braziliaan moet betalen, bleef lang onbekend. Journalist Fabrizio Romano schrijft nu over een bedrag van vijftien miljoen euro. Zodoende heeft Shakhtar Donetsk binnen enkele maanden drie miljoen euro winst weten te maken op Neres, want voor de diensten van de aanvaller betaalde de club twaalf miljoen euro aan Ajax.

De transfer van de linkspoot betekent ook voor Ajax goed nieuws. Toen de Amsterdammers de speler aan Shakhtar Donetsk verkochten, bedong men immers een percentage van de transfersom bij doorverkoop. Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, levert dit enkele tonnen op.

Het is voor Neres de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij speelde een totaal van 179 wedstrijden voor Ajax, maar kwam - mede door blessureleed - in zijn laatste periode bij Ajax niet meer in de gewenste vorm. Hierna trok hij dus naar Oekraïne, maar voor die club zou hij uiteindelijk geen officiële wedstrijd spelen. In Portugal moet de dribbelaar weer ritme gaan vinden en zijn potentie waarmaken.

Neres is niet de eerste speler die Benfica voor komend seizoen heeft weten vast te leggen. Eerder nam het Petar Musa al over van Boavista, terwijl Alexander Bah de overstap maakte van Slavia Praag naar Benfica. Tegelijkertijd trok sterspeler Darwin Núñez juist naar Liverpool.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Ajax is bij de bookmaker topfavoriet voor een nieuwe landstitel, PSV en Feyenoord volgen op flinke afstand!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties