Bakker hoopt op geduld: 'In Nederland willen we altijd sneller en sneller, misschien té snel'

door Bart Veenstra 13

Bron Algemeen Dagblad

Bakker hoopt op geduld: 'In Nederland willen we altijd sneller en sneller, misschien té snel'

door Bart Veenstra 13

Bron Algemeen Dagblad

Suzanne Bakker, de trainster van de Ajax Vrouwen, denkt dat het vrouwenelftal van Ajax en het Nederlandse vrouwenvoetbal tijd nodig hebben om zich op termijn écht te kunnen meten met de Europese topteams. De Ajax Vrouwen wisten een knappe prestatie neer te zetten om de kwartfinale van de Champions League te bereiken, al bleek Chelsea in het heenduel (0-3 voor de Engelsen) een maatje te groot. Woensdagavond volgt de return op Stamford Bridge in Londen.

'In Nederland willen we altijd sneller', zegt Bakker, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Na de 0-3 nederlaag in de Johan Cruijff ArenA lijken de Ajax Vrouwen kansloos voor een plek in de halve finale. 'We zijn realistisch, maar de bal is rond. We willen vooral laten zien dat we snelle leerlingen zijn'. zegt Bakker, die met de Ajax Vrouwen vooral waarde hecht aan het opdoen van extra ervaring op het internationale topniveau.

Eerder dit seizoen won het vrouwenteam van Ajax al van Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma. In de toekomst hoopt men in Amsterdam vaker dergelijke successen te kunnen boeken. 'We moeten beseffen waar we vandaan komen', zegt Bakker dan ook. 'In Nederland willen we altijd sneller en sneller, misschien té snel. We moeten geduld hebben en mogen al enorm trots zijn dat we in de poulefase hebben gespeeld en die zelfs zijn doorgekomen.'

Het verschil tussen een Europees topteam als Chelsea en Ajax werd vorige week duidelijk zichtbaar. Ajax verloor met 0-3 en kwam bovendien zelf niet verder dan een schot van Romée Leuchter. 'Gemiddeld zijn de speelsters van Chelsea vier jaar ouder. Zij hebben vier jaar langer ervaring op internationaal niveau, terwijl onze jonge meiden deze ervaring voor het eerst opdoen. Ik ben wel benieuwd hoor, waar onze meiden over vier jaar staan', vertelt Bakker tot slot.

Van Gool geeft Bakker gelijk

Ajax-speelster Rosa van Gool geeft Bakker gelijk. 'Je ontwikkelen als team, maar ook als competitie: ik denk dat alles tijd nodig heeft', zegt Van Gool, die ziet dat Ajax al 'heel mooie stappen' maakt en al tegen topclubs in de Champions League speelt. 'Het zou mooi zijn als je dat de komende jaren door kan trekken, maar je kunt niet alles in één keer veranderen. Het is ook echt een droom om tegen zo'n mooie club op Stamford Bridge te spelen. Die ervaring kan ik, net als het hele team, meenemen in de ontwikkeling.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.