AS Voorspelt: 'Ik denk dat PSV ook deze wedstrijd van Ajax gaat winnen'

door NielsOpdam 85

Bron AS

AS Voorspelt: 'Ik denk dat PSV ook deze wedstrijd van Ajax gaat winnen'

door NielsOpdam 85

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax speelt zondag in de finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV. De Amsterdammers treffen de Eindhovenaren zo voor de tweede keer in één week tijd. Afgelopen zondag verloor Ajax namelijk met 3-0 in het Philips Stadion. Samen met twee redacteuren van Ajax Showtime blikken wij vooruit op de bekerfinale! Deze keer doen Bart Veenstra en Brent Tomassen een voorspelling!

Wie wint de TOTO KNVB Beker? En waarom? 

Bart: 'Ik heb in de laatste edities van AS Voorspelt vaak - ook een beetje tegen beter weten in - voorspeld dat Ajax zou gaan winnen of dat Ajax een goed resultaat zou boeken. Helaas viel het dan, zoals tegen Feyenoord (2-3) en PSV (3-0), vies tegen voor Ajax. Als je naar de laatste edities tussen PSV en Ajax kijkt, dan is het duidelijk dat PSV favoriet is voor deze bekerfinale. Ik denk dat PSV niet heel veel anders dan vorige week zal doen, zij weten goed waar de zwaktes van Ajax liggen en gaan ook dit keer loeren op voorzetten en luchtduels bij standaardsituaties.

Voor Ajax is het wel enorm belangrijk dat Edson Álvarez weer terug is. Hij is een speler die sterk is in de luchtduels en bovendien is hij er een meester in om 'de pass' eruit te halen. Zodoende hoop ik dat er niet alleen minder voorzetten komen, maar dat de spelers die de voorzetten moeten geven ook veel minder in het spel gaan voorkomen. In dat geval zou Ajax nog een goed resultaat kunnen boeken, maar uiteindelijk zie ik het toch een beetje somber in. PSV heeft echt de wapens om Ajax wederom pijn te doen en zodoende voorspel ik dat PSV ook deze wedstrijd van Ajax gaat winnen. Ik zie het dit keer 2-1 voor PSV worden. Laten we voor de Ajax-supporters hopen dat ik er dit keer wederom naast zit...'

Brent: 'Ik denk dat het opnieuw een wedstrijd gaat worden waarin de kwetsbaarheden voor Ajax bloot komen te liggen. Ajax heeft het voordeel dat Álvarez weer terug is, dus verdedigend denk ik dat het beter zal staan, maar aanvallend zie ik nog altijd problemen.

Taylor is geschorst voor deze finale en hij is vaak wel degene met een harde strakke pass naar de spits toe, zowel bij Tadic als bij Brobbey. Vanuit hier lijkt Ajax graag te willen voetballen, maar met het ontbreken van Taylor denk ik dat je Berghuis daarom op 8 moet zetten.

Conceição zou bij mij dan de rechtsbuiten zijn en zelf zou ik voor Brobbey als spits en Tadic erachter kiezen. Dit zou dan, ondanks zijn werklust, ten koste gaan van Klaassen. Ik denk dat Grillitsch blijft staan als nummer 6. Met deze namen denk ik dat Ajax de beste kans maakt, maar PSV zal ook de momenten blijven krijgen. Ik denk dat het 1-1 wordt en dat strafschoppen beslissend gaan zijn.'

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Poll: Wie wint de TOTO KNVB Beker?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.