AS Voorspelt: 'Gevoel richting deze wedstrijd vanuit Ajax-perspectief niet heel positief'

door NielsOpdam 61

Bron AS

AS Voorspelt: 'Gevoel richting deze wedstrijd vanuit Ajax-perspectief niet heel positief'

door NielsOpdam 61

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax speelt zondag een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen PSV. De Amsterdammers staan momenteel eerste in de Eredivisie met één punt meer dan de Eindhovenaren. Daarnaast moet Ajax woensdag ook nog een wedstrijd inhalen tegen Vitesse. Samen met drie redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op de topper in de Eredivisie! Deze keer doen Bart Veenstra, Brent Tomassen en Wessel Kroon een voorspelling!

Wat wordt de einduitslag van Ajax - PSV? En waarom? 

Bart: 'Het spelbeeld voor aankomende zondag laat zich al raden: Ajax speelt een thuiswedstrijd, zal zijn eigen spel spelen en dus op de aanval gaan. PSV heeft een overwinning het hardste nodig en die ploeg zal ook voor de winst spelen, al zullen zij dat wel meer vanuit de controle doen. En gelijk hebben ze, want ze weten dat Ajax gaat komen en dat Ajax daardoor ruimtes laat. Met hun aanvallers - ik noem een Gakpo, ik noem een Simons, ik noem een Madueke - hebben zij wapens om Ajax pijn te doen. Met Luuk de Jong en Guus Til heeft PSV bovendien spelers die Ajax pijn in de lucht kunnen doen, dus helemaal gerust op een goed resultaat voor Ajax ben ik niet.

Aan de andere kant ligt de zwakte bij PSV achterin en daar kan Ajax wel wat tegenover brengen. Alleen: PSV heeft tegen een voetballend en aanvallend team als Arsenal laten zien dat ze wel met een gesloten defensie kunnen spelen en kunnen toeslaan in de tegenaanval. Een voorspelling doen vind ik lastig, want het kan dit keer echt alle kanten op. Ik verwacht van beide kanten wel wat doelpunten en mijn gevoel richting deze wedstrijd is vanuit Ajax-perspectief niet heel positief: ik voorspel een 2-3 zege voor PSV.'

Brent: 'Bij PSV zie je vooral dat de geblesseerde spelers terugkomen. Dan heb ik het natuurlijk over Madueke en Luuk de Jong, die gewoon weer terug in het elftal komen. Ik verwacht ook wel dat ze met Madueke, Luuk de Jong en Gakpo gaan spelen voorin. Mocht Xavi Simons op "10" spelen, dan lijkt het mij het meest verstandige dat je Timber daarop laat doordekken. Dan kun je de kracht van Bassey en Álvarez gebruiken om De Jong af te stoppen in de lucht. Het is vooral de taak voor de backs om kort te zitten op de buitenspelers. In de Johan Cruijff Schaal kon Gakpo twee voorzetten geven op Til en dat leverde twee goals op, omdat Rensch niet kort genoeg zat. Aan de andere kant heb je Madueke, die er vooral langs wil op snelheid. Als Wijndal nog geblesseerd is, lijkt het mij het verstandigst om Rensch linksback te zetten en Sánchez rechtsback. Dan heb je snelheid op de backs tegenover de snelheid van de aanvallers van PSV.

Ik verwacht dat Ajax - in eigen huis - scherp begint, maar dat PSV er in de loop van de wedstrijd ook beter in gaat komen. Zij zullen ook heus wel gaan toeslaan, want de verdediging van Ajax is gewoon te kwetsbaar om dat te kunnen voorkomen. Ik verwacht uiteindelijk een uitslag van 3-2 in het voordeel van Ajax, maar dat het wel gewoon weer een hele, hele zware taak zal worden om van dit PSV te winnen. Ondanks dat zij ook niet in beste doen zijn, zeker verdedigend gezien. Ik verwacht dat Ajax nog steeds kwetsbaar zal blijken. Ik hoop omdat het tegen PSV is, met het publiek erachter, dat Ajax hem toch over de streep gaat trekken.'

Wessel: 'Ik verwacht dat PSV aanvallend zal gaan spelen. Als ze nu verliezen van Ajax, staan ze wel heel ver achter op Ajax. Ze zullen dus heel graag deze wedstrijd willen winnen. Ajax is natuurlijk niet in vorm, maar ik denk ook dat dit een wedstrijd op zich is. Beide ploegen creëren kansen, maar bij beide ploegen gaat het verdedigend ook nog wel eens mis.

Mijn voorspelling is dat de wedstrijd eindigt in een 2-2 gelijkspel. PSV speelt op dit moment misschien beter dan Ajax, maar laat ook steekjes vallen. Ik denk dus niet dat PSV gaat winnen in Amsterdam. Ajax zou een hele goede dag moeten hebben om PSV te verslaan, en aangezien Ajax nog niet optimaal presteert in topwedstrijden, verwacht ik dat het lastig wordt om PSV te verslaan. Daarom denk ik dat Ajax en PSV elkaar in een doelpuntrijk duel in evenwicht zullen houden.'

Denk jij dat Ajax van PSV weet te winnen en zo de koppositie verstevigt? Zet nu in en krijg 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Poll: Wat verwacht jij van Ajax - PSV?
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.