'Arsenal deed nog geen officieel bod op Martínez'

door Bart Veenstra 58

Bron De Telegraaf

'Arsenal deed nog geen officieel bod op Martínez'

door Bart Veenstra 58

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Arsenal heeft nog geen officieel bod gedaan op Lisandro Martínez, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De Londenaren willen de Argentijn graag inlijven, maar tot een officieel bod kwam het klaarblijkelijk nog niet.

Volgens het Engelse medium The Athletic heeft Arsenal een bod van dertig miljoen euro gedaan op Martínez. De Telegraaf beschrijft de huidige situatie op een andere manier. Volgens de krant meldde Arsenal zich bij Ajax met de vraag of de Argentijn te koop is en gaf het aan dat het dertig miljoen euro over heeft voor Martínez. Ajax gaf vervolgens aan niet over een vertrek van Martínez te willen praten. 'Tot een officieel bod van Arsenal kwam het daardoor nooit', aldus De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant zal het wel onrustig blijven rondom Martínez. Bronnen rondom Manchester United melden namelijk dat die club een bod voorbereidt op de speler. Zodoende wordt de aandacht naar Martínez verlegd nu Jurriën Timber naar een langer verblijf bij Ajax neigt.

Transfer Martínez nog altijd mogelijk

De kans op een vertrek van Martínez is volgens De Telegraaf nog altijd aanwezig. Als Arsenal of Manchester United met een hoger bod komt, met daarbij bonussen en een doorverkooppercentage, is het de vraag of Ajax het bedrijfseconomisch verantwoordt vind hem te houden. Eerder weigerde Ajax een Chinees voorstel van 47 miljoen euro voor David Neres, waarna het hem enkele jaren later voor 12 miljoen euro verkocht aan Shakhtar Donetsk.

De Telegraaf schrijft dat in principe voor alle basisspelers van Ajax gold dat zij 'niet te koop' zijn. Daarbij werd direct aangetekend dat dit standpunt zou worden bijgesteld als er een goed bod zou komen op Sébastien Haller of Edson Álvarez. Voor dit tweetal heeft Ajax namelijk goede vervangers op het oog. Bij de andere basisspelers zou Ajax pas overstag gaan als er niet te weigeren bedragen worden neergelegd. Met Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch raakte Ajax eerder al twee basisspelers kwijt.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties