'Ajax wijst eerste miljoenenbod van Arsenal op Martínez af; Argentijn ziet overstap zitten'

door Jesse ter Haar 1006

Bron The Athletic

'Ajax wijst eerste miljoenenbod van Arsenal op Martínez af; Argentijn ziet overstap zitten'

door Jesse ter Haar 1006

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Lisandro Martínez staat in de belangstelling van Arsenal, zo schrijft The Athletic. De club uit Londen ziet in de Argentijn de aangewezen versterking voor het defensieve blok en zou zelfs al een bod hebben uitgebracht. Ajax wees het bod op de Ajacied van het Jaar echter af.

Het zou gaan om een eerste bod van om en nabij de dertig miljoen euro, maar dit overweegt Ajax niet. In Engeland schrijft men dat Martínez op zijn beurt wel interesse heeft in een overstap naar de Premier League-club. Hij zou aangetrokken worden als diepte-investering. Arsenal ziet in hem immers een optie voor zowel centraal achterin als linksback, waar momenteel respectievelijk Gabriel en Kieran Tierney eerste keus zijn.

Recent deed Arsenal al zaken met FC Porto door Fabio Vieira aan te trekken en de Gunners willen doorpakken. Niet alleen Martínez moet naar Londen verhuizen, ook Raphinha en Gabriel Jesus staan in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal. De club wil orde op zaken stellen na een verloren seizoen. Tijdens de voorbije jaargang werd Arsenal immers vijfde in de Premier League.

Die klassering betekent dat de club het komend seizoen met Europa League-voetbal moet doen, iets wat spelers zou kunnen afschrikken. Enkel een plek bij de nummers één tot en met vier geeft immers toegang tot de Champions League. Die plek leek aanvankelijk haalbaar voor Arsenal, maar tegen het einde van het seizoen gaf de club uit Londen die plek weg gaan aartsrivaal Tottenham Hotspur.

Martínez in dienst van Ajax

Martínez staat sinds de zomer van 2019 onder contract in Amsterdam. Ajax betaalde toen een bedrag van zeven miljoen euro aan Defensa y Justicia. De Argentijn was niet direct verzekerd van een basisplaats en werd aanvankelijk veel op het middenveld gezet. Na een periode op de reservebank veroverde hij een vaste plek in de achterhoede van Ajax. Hij opereert als bikkelharde centrale verdediger. Tijdens het vorige seizoen kwam hij in alle competities tot een totaal van 36 wedstrijden namens Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties