Antony wint met Brazilië, Tagliafico speelt gelijk met Argentinië

door Bart Veenstra 2

Antony heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een ruime zege geboekt met het nationale elftal van Brazilië. De Brazilianen, die zich al geplaatst hebben voor het WK in Qatar, wonnen met 0-4 van Bolivia. Nicolás Tagliafico speelde met Argentinië met 1-1 gelijk tegen Ecuador.

Antony begon in de basis bij Brazilië, maar wist in het doelpuntrijke duel niet te scoren en ook geen assist af te leveren. Voor rust wisten Lucas Paqueta en Richarlison te scoren, waarna na rust Bruno Guimaraes en wederom Richarlison trefzeker waren. Antony werd na 77 minuten naar de kant gehaald.

Tagliafico veroorzaakt penalty

Tagliafico kende bij Argentinië, dat zich ook al geplaatst had voor het WK in Qatar, eveneens een basisplaats. De linksback speelde de gehele wedstrijd en zag zijn ploeg na 24 minuten op voorsprong komen dankzij een treffer van Julian Álvarez. Diep in de blessuretijd wist Enner Valencia uit de rebound na een gemiste strafschop - veroorzaakt door Tagliafico (hands) - voor de uiteindelijke 1-1 te zorgen.

Antony en Tagliafico keren nu terug naar Ajax waar de focus ligt op het binnenhalen van de dubbel. Aankomende zaterdag gaat Ajax op bezoek bij FC Groningen. In die wedstrijd zal Ajax het moeten doen zonder Antony. De Braziliaan is geschorst.