Alderweireld leverde salaris in om Ajax te helpen: 'Ik heb voor heel weinig bijgetekend'

door Bas Velzel 39

Bron De Telegraaf

Alderweireld leverde salaris in om Ajax te helpen: 'Ik heb voor heel weinig bijgetekend'

door Bas Velzel 39

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Toby Alderweireld heeft Ajax heel hoog zitten. Dat blijkt uit zijn hulp voor de club toen de Amsterdammers het heel hard nodig hadden. De Belgische centrale verdediger kreeg op zijn beurt die liefde weer terug van Ajax.

'We waren in 2011 net voor het eerst in zeven jaar kampioen geworden. Mij werd toen door Rik van den Boog (toenmalig algemeen directeur van Ajax, red.) gevraagd of ik een groot gedeelte van mijn salaris in wilde leveren. Ajax zat toen écht in de schulden', aldus Alderweireld tegen De Telegraaf.

Atlético Madrid 

De Belg ging uit liefde voor Ajax in op het verzoek van Van den Boog. 'Om Ajax een transfersom te gunnen heb ik letterlijk voor heel weinig bijgetekend', laat Alderweireld weten. Die gunst werd wel terugbetaald door Ajax. 'Op zijn beurt heeft Marc Overmars mij weer geholpen door geen al te hoog bedrag aan Atlético Madrid te vragen.'

Mega Toby verruilde Amsterdam voor Madrid in de zomer van 2013. Alderweireld speelde toen al acht jaar bij Ajax, hij kwam in 2005 in de jeugdopleiding terecht. In totaal speelde de inmiddels 33-jarige verdediger 186 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Vijftien keer wist hij het net te vinden en twaalf keer was hij goed voor een assist.

Ben jij op zoek naar de beste wedtips voor het interlandvoetbal van donderdag 2 en vrijdag 3 juni? Zoek niet verder dan Sportbookies!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties