Ajax ziet genoemd transfertarget Tavares naar Lazio verkassen

door Bart Veenstra 60

Bron Fabrizio Romano

Ajax ziet genoemd transfertarget Tavares naar Lazio verkassen

door Bart Veenstra 60

Bron Fabrizio Romano

Ajax kan de komst van Nuno Tavares vergeten. De Portugese linksback gaat zijn club Arsenal namelijk inruilen voor SS Lazio. Dat meldt Fabrizio Romano via X woensdagmiddag.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Tavares gaat op huurbasis bij Lazio spelen, zo meldt Romano. De Italiaanse club heeft een verplichte koopoptie van zeven tot acht miljoen euro, waardoor de Portugees na komend seizoen definitief de overstap zal maken naar de club uit de hoofdstad van Italië.

Arsenal heeft ook een doorverkooppercentage bedongen in de transfer. De Portugees moet er persoonlijk nog wel uit zien te komen met Lazio en daar zijn zijn zaakwaarnemers nu druk mee bezig.

Ajax werd ook gelinkt aan Cedric en Rugani

Voor Ajax lijkt er zodoende een optie af te vallen. De Amsterdamse club zou op zoek zijn naar verdedigers. Niet alleen Tavares werd genoemd. Eerder werd Ajax ook al gelinkt aan Cedric Soares. Deze Portugees vertrekt transfervrij bij Arsenal.

Ajax werd ook gelinkt aan Daniele Rugani. De Italiaan speelt nu nog bij Juventus, maar lijkt daar te gaan vertrekken. Rugani kent Farioli persoonlijk, maar of Ajax echt kans maakt om Rugani in te lijven is afwachten. In de Italiaanse media viel deze week te lezen dat er meer gegadigden zijn voor Rugani. Zo zou hij bij Al Shabab zes miljoen euro per jaar kunnen verdienen. Daarnaast heeft ook Atalanta Bergamo interesse in de verdediger van Juventus.

Duidelijk is ook dat Ajax eerst spelers zal moeten verkopen voordat de club nieuwe spelers kan kopen. Op dit moment lijkt er nog sprake te zijn van stilte voor de storm, maar dat er mutaties gaan plaatsvinden, is wel duidelijk. Trainer Francesco Farioli gaf dat dinsdag nog maar eens aan: 'De spelers die er nu zijn, verdienen veel respect voor wat ze doen. Sommige van deze jongens zullen voor andere clubs en in andere competities komen te spelen en er zullen zeker nog spelers komen, maar voor nu ligt de focus op hen. We proberen met z’n allen het beste te geven zolang zij het Ajax-shirt dragen.'

Verdien 50 keer je inzet als Nederland van Engeland wint! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.