Ajax Vrouwen hard onderuit in strijd om Supercup

door Brent Tomassen 31

De Ajax Vrouwen hebben in de strijd om de Supercup een pijnlijke en ruime nederlaag geleden tegen bekerwinnaar FC Twente. De Amsterdammers, afgelopen seizoen de landskampioen in de Eredivisie Vrouwen, verloren op De Toekomst met 2-5 van de ploeg uit Enschede.

Binnen de minuut was het al raak voor de bezoekers. Liz Rijsbergen schoot de bal van afstand in de korte hoek binnen na een foute pass van Ashleigh Weerden. De score werd vlak voor rust verdubbeld door Renate Jansen, waardoor FC Twente met een comfortabele tussenstand de kleedkamer kon opzoeken.

Score liep na rust hard op

Na rust kwam Ajax terug via een doelpunt van aanvaller Tiny Hoekstra, maar al snel bleek dat FC Twente te sterk was voor de ploeg van Suzanne Bakker. Opnieuw Jansen, Wieke Kaptein en Eva Oude Elberink tilden de stand naar 1-5. Romée Leuchter redde nog enigszins de eer met de 2-5.

Ajax en FC Twente streden tijdens het seizoen 2022/23 om het kampioenschap en verspeelden beide weinig punten. In de voorlaatste wedstrijd pakte Ajax in een onderling duel de koppositie door de Tukkers met 1-0 te verslaan. Een week later werd het kampioenschap definitief binnengehaald na een 1-6 zege bij PEC Zwolle.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!