Ajax Vrouwen geven overwinning in slotfase uit handen en spelen gelijk in Eindhoven

door Brent Tomassen 17

De Ajax Vrouwen hebben op bezoek bij PSV in de slotfase twee punten weggegeven. Tien minuten tijd stond de ploeg van Suzanne Bakker nog met 1-3 voor, maar in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. Door dit gelijke spel verloren de Amsterdammers dure punten in de strijd om het landskampioenschap.

De Ajax Vrouwen namen snel het initiatief in Eindhoven, maar de eerste goal was voor de thuisploeg. Spits Joëlle spits schoot raak in de korte hoek na ruim twintig minuten. Acht minuten na de openingsgoal bracht Quinty Sabajo haar ploeg na een goede aanval weer langszij. Bij beide goals zal de doelvrouw er niet goed uit.

Na rust wist Ajax het overwicht uit te drukken in de score. Romée Leuchter zette de Ajax Vrouwen op 1-2 nadat keepster Lisan Alkemade een afstandsschot niet goede verwerkte en de bal voor de voeten tikte van Leuchter. Vervolgens rondde invalster Bente Jansen een goede Ajax-aanval af.

Hiermee leek Ajax te winnen op de Herdgang, maar in de slotfase ging het fout voor de bezoekers. Eerst verlengde verdediger Isa Kardinaal een matige voorzet in eigen doel. In de extra tijd viel ook nog de 3-3. Chimera Ripa verscheen voor Ajax-doelvrouw Regina van Eijk en faalde niet. Met deze goal eindigde een spannende topper met veel fouten aan beide kanten.

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Wedden dat Ajax wint van Sparta? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.