'Ajax voert gesprekken met Bayern München over talentvolle Aydin (18)'

door Bart Veenstra 267

Bron Sky Sport Deutschland

'Ajax voert gesprekken met Bayern München over talentvolle Aydin (18)'

door Bart Veenstra 267

Bron Sky Sport Deutschland

Laatst geüpdatet

Ajax zou met Bayern München in gesprek zijn over een mogelijke transfer van Eyüp Aydin. Dat meldt Florian Plettenberg, journalist van Sky Deutschland. Aydin is een achttienjarige talentvolle controlerende middenvelder die nu uitkomt voor het tweede elftal van Bayern München.

Plettenberg laat weten dat de gesprekken in een beginfase verkeren. Ajax zou Aydin als een speler zien die zich kan ontwikkelen in Jong Ajax. Daarbij zou Ajax Aydin de mogelijkheid geven om ook minuten te maken in het eerste elftal.

Heel veel geld hoeft de Duitser met Turkse roots niet te kosten. Plettenberg meldt dat hij ongeveer één miljoen euro moet kosten. Aydin, die sinds 2017 in de jeugdopleiding van Bayern München speelt, kwam in het afgelopen seizoen tot 24 wedstrijden voor het tweede elftal van de Duitse topclub. Daarin was hij goed voor drie goals en vier assitss. Aydin viert op 2 augustus zijn negentiende verjaardag.

Ajax en controlende middenvelders

Ajax raakt deze zomer vermoedelijk Edson Álvarez kwijt aan Borussia Dortmund, terwijl Patrickson Delgado (werd gehuurd) al vertrokken is. Zodoende zal de club op zoek moeten naar een nieuwe controlerende middenvelder. Met Branco van den Boomen werd al een speler gehaald die op die positie uit de voeten kan. Bovendien kloppen ook talenten als Silvano Vos en Kian Fitz-Jim - die ook als acht kan spelen - op de deur. In het afgelopen seizoen speelde ook Kenneth Taylor regelmatig op die positie, terwijl Florian Grillitsch - die officieel nog niet is vertrokken - die positie ook kan bekleden.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.