Ajax-trainer Korpershoek behaalt UEFA A-diploma

door Thijs Zwagerman 5

Bron Ajax Showtime

Ajax-trainer Korpershoek behaalt UEFA A-diploma

door Thijs Zwagerman 5

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Frank Korpershoek heeft zijn UEFA A-diploma behaald. De jeugdtrainer van Ajax O16 is daarmee in het bezit van het één na hoogste trainersdiploma. Korpershoek is sinds dit seizoen voor het eerst hoofdtrainer van een team in de jeugdopleiding van Ajax.

Het UEFA A-diploma geeft recht om als hoofdtrainer in de hoogste divisies van het amateurvoetbal en als assistent-trainer in het betaald voetbal aan de slag te kunnen. Korpershoek volgde de opleiding samen met onder anderen oud-profvoetballers Hedwiges Maduro en Tim Vincken, die ook hun UEFA A-diploma in ontvangst mochten nemen.

Korpershoek, zelf een voormalig voetballer van Telstar, werkt sinds 2019 binnen de Ajax-opleiding. Eerst als techniek- en assistent-trainer, maar sinds dit seizoen staat de oud-voetballer voor het eerst op eigen benen. Bij Ajax O16 is Korpershoek de opvolger van de naar FC Sharjah vertrokken Misha Salden.

Wisselvallige start met Ajax O16

Met Ajax O16 is Korpershoek wisselvallig aan het huidige seizoen begonnen. Na een enerverend gelijkspel op bezoek bij Feyenoord ging Ajax O16 afgelopen weekend op De Toekomst hard onderuit tegen Sparta Rotterdam (1-4).

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.