Ajax-target Ito verlengt contract bij VfB Stuttgart tot medio 2027

door Bart Veenstra 196

Bron VfB Stuttgart

Ajax-target Ito verlengt contract bij VfB Stuttgart tot medio 2027

door Bart Veenstra 196

Bron VfB Stuttgart

Laatst geüpdatet

Ajax-target Hiroki Ito heeft zijn contract bij VfB Stuttgart verlengd. De Duitse club wilde de Japanse verdediger ondanks meerdere biedingen van Ajax niet laten gaan en de Amsterdammers kunnen de komst van Ito nu daadwerkelijk vergeten.

Ajax bood meerdere keren op Ito, maar haakte uiteindelijk af omdat de transfersom te hoog bleek voor de hoofdstedelingen. Uiteindelijk schakelde Ajax door en werd Gastón Ávila van Royal Antwerp overgenomen. VfB Stuttgart gaf in de afgelopen periode vaker aan Ito niet te willen verkopen en de club kon woensdag met - voor de Duitse fans - goed nieuws komen: Ito heeft namelijk zijn contract verlengd tot de zomer van 2027.

Stuttgart erg blij met verlenging Ito

'Hiroki Ito belichaamt onze ambitie om de kwaliteit van ons team te verbeteren. Hij is een intelligente, technische en fysiek sterke speler die op zijn positie tot de beste van de competitie behoort', zegt sportief directeur Fabian Wohlgemuth op de website van VfB Stuttgart.

'Hiroki heeft de afgelopen jaren een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt bij Stuttgart. We zijn blij dat we een vroegtijdige contractverlenging met hem hebben kunnen sluiten en dat Hiroki ons shirt zal blijven dragen', aldus Wohlgemuth.

Ito zelf zegt er het volgende over: 'Ik ben erg blij met mijn contractverlenging bij VfB Stuttgart. Ik voel me zeer op mijn gemakt in Stuttgart (...). Ik ben erg blij met mijn ontwikkeling hier. Toen ik in 2021 vanuit de tweede Japanse divisie naar Stuttgart kwam, had ik niet geloof dat ik zoveel wedstrijden zou spelen en de sprong naar het nationale team zou maken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.