Ajax-talenten debuteren in jeugdselecties van Suriname en Curaçao

door Thijs Zwagerman 11

Bron Ajax Showime

Ajax-talenten debuteren in jeugdselecties van Suriname en Curaçao

door Thijs Zwagerman 11

Bron Ajax Showime

Laatst geüpdatet

Ajax levert tijdens de komende jeugdinterlandperiode enkele talenten aan jeugdteams van Suriname en Curaçao af. Meerdere jonge Ajacieden ontvingen voor het eerst een uitnodiging om deze teams te vertegenwoordigen. Zij kunnen vanwege een dubbele nationaliteit voor deze landen uitkomen. Ook levert Ajax naast de jeugdinternationals van Oranje spelers af aan Marokko, België en Polen.

Ajax O16-talenten D’Angelo Lobman (foto), Sanyika Puljhun en Kenzo Riedewald debuteren in de selectie van Suriname O17. Met deze ploeg zullen zij het gaan opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Honduras, Haïti en El Salvador. Deze wedstrijden worden gespeeld in het kader van de CONCACAF, een toernooi voor landen in Midden- en Zuid-Amerika voor O17-spelers. Rechtsback Lobman en aanvaller Riedewald zijn momenteel bezig aan hun eerste seizoen bij Ajax. Vleugelaanvaller Puljhun speelt sinds 2020 voor Ajax.

Naast Suriname O17 neemt ook Curaçao O17 deel aan de CONCACAF. Voor de jeugdploeg van Curaçao is Ajax O17-speler Giandro Sambo opgeroepen. Ook Ajax O16-aanvaller Janairo Concincion behoorde tot de selectie van Curaçao, maar hij moet vanwege een blessure verstek laten gaan. Sambo, een rechtsbenige buitenspeler die ook als rechtsback uit de voeten kan, speelt met Curaçao tegen Mexico, Panama en Guatemala.

De eerste wedstrijd op de CONCACAF wordt op 11 februari gespeeld en de finale is op 26 februari. In het langste scenario zou Ajax de deelnemende talenten aan dit toernooi dus ruim twee weken kwijt zijn. Het toernooi wordt gespeeld in Guatemala.

Overige jeugdinternationals

Naast de Ajax-talenten op de CONCACAF zullen er nog enkele jeugdspelers hun landen gaan vertegenwoordigen. O17-linksback Yassir El Aissati is opgeroepen voor Marokko O17. Daarnaast gaan Rayane Bounida en Jan Faberski op pad met respectievelijk België O17 en Polen O17. Voor Oranje O17 ontvingen Mark Verkuijl, Avery Appiah, Dies Janse en Kayden Wolff een uitnodiging. Ajacieden Juwensly Onstein, Lucas Jetten, Lyfe Oldenstam, Mylo van de Lans en Valentijn van der Velde melden zich bij Oranje O16.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.