Ajax-talent Ouazane imponeert bij Marokko O17 op Afrika Cup

door Thijs Zwagerman 18

Ajax-talent Ouazane imponeert bij Marokko O17 op Afrika Cup

door Thijs Zwagerman 18

Laatst geüpdatet

Ajacied Zakaria Ouazane (16) maakt momenteel grote indruk op het CAF. Op de Afrika Cup voor O17-elftallen is Ouazane de grote man bij Marokko. In vier duels wist de aanvaller van Ajax O17 tot dusver al driemaal het net te vinden.

Foto: Marokkaanse voetbalbond

Met Marokko wonnen Ouazane en zijn ploeggenoten in de poule van de leeftijdsgenoten van Zuid-Afrika (2-0) en Nigeria (1-0), maar werd er verloren van Zambia (2-1). In die laatste groepswedstrijd tegen Zambia kreeg Ouazane zijn eerste basisplaats van het toernooi en zorgde hij voor het enige Marokkaanse doelpunt. Sindsdien heeft de Ajacied zich in het basiselftal gespeeld. Ouazane heeft inmiddels een basisplaats als spits, terwijl hij bij Ajax voornamelijk als links- of rechtsbuiten speelt.

Woensdagavond was Ouazane in zijn nieuwe rol als spits met twee doelpunten in de kwartfinale tegen Algerije de grote smaakmaker aan Marokkaanse zijde. Mede dankzij een kopdoelpunt en een koelbloedige schuiver van Ouazane oog in oog met de Algerijnse doelman won Marokko met 3-0. Zijn goede spel en goals leverden het Ajax-talent de uitverkiezing tot Man of the Match op. Door de ruime zege op Algerije maakt Marokko O17 zich momenteel op voor de halve finale, welke aanstaande zondag wordt gespeeld. De tegenstander is nog niet bekend. Doordat Marokko zich heeft geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup is het automatisch ook geplaatst voor het WK O17 dat later dit jaar in november wordt gespeeld.

Ouazane mist seizoenslot Ajax O17

Door zijn deelname aan de Afrika Cup met Marokko heeft Ouazane wel het seizoenslot bij Ajax O17 gemist. De ploeg van trainer Yuri Rose speelde afgelopen dinsdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen en won met 0-4 op bezoek bij ADO Den Haag. Ouazane speelt sinds zijn tiende bij Ajax en zal na de zomer starten bij Ajax O18. Afgelopen maart maakte hij zijn debuut als jeugdinternational van Marokko. Zijn jongere broertje Abdellah speelt voor Ajax O14.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.