[Update] Ugwu voegt zich als vierde Ajacied bij EK-selectie Oranje O17

door Thijs Zwagerman 14

Bron OnsOranje

[Update] Ugwu voegt zich als vierde Ajacied bij EK-selectie Oranje O17

door Thijs Zwagerman 14

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Ajax heeft drie afgevaardigden bij de EK-selectie van Oranje Onder 17, zo is te lezen op de website van OnsOranje. Dat betekent slecht nieuws voor drie andere Ajax-talenten, die wegens verschillende redenen zijn afgehaakt.

Het zijn Avery Appiah, Dies Janse en Kayden Wolff die zich mogen gaan opmaken voor een groot eindtoernooi met Oranje O17. Laatstgenoemde was in maart nog verantwoordelijk voor de winnende treffer tijdens het laatste duel in de kwalificatiereeks. Wolff maakte de 1-0 tijdens een even nipte als cruciale overwinning op Engeland.

Diezelfde tegenstander treffen de Nederlandse talenten ook op het EK in Hongarije. Oranje O17 is ingedeeld in een groep met Zwitserland, Engeland en Kroatië. Het toernooi heeft plaats vanaf woensdag 17 mei tot en met vrijdag 2 juni. In totaal neemt bondscoach Pieter Schrassert Bert 21 jeugdinternationals mee naar het EK.

Ajax' afwezigen

Niet alle Ajax-talenten uit de voorselectie hebben de laatste schifting overleefd. Na onderling overleg tussen Ajax en de KNVB is besloten dat Skye Vink - die pas net weer fit is na blessureleed - niet meegaat, terwijl Precious Ugwu simpelweg is afgevallen. Mark Verkuijl, middenvelder van Ajax O17, moet het eindtoernooi wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan. Jorrel Hato tot slot, behoorde ook tot de voorselectie maar is gezien zijn overheveling naar Ajax 1 logischerwijs afwezig.

Update - 12.15 uur (12 mei 2023) - Ugwu voegt zich als vierde Ajacied bij EK-selectie Oranje O17

Mooi nieuws voor Precious Ugwu, want de verdediger van Ajax O17 is alsnog opgenomen in de EK-selectie van Oranje O17. Ugwu behoorde tot de voorlopige selectie, maar viel deze week aanvankelijk af voor de definitieve groep. De Ajacied bleef echter wel op de stand-by lijst staan en is alsnog opgeroepen nu Julien Mesbahi van FC Twente/Heracles zich geblesseerd heeft moeten afmelden. Voor Ugwu is zijn EK-uitverkiezing een mooie kroon op een ijzersterk seizoen bij Ajax.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.