Ajax-talent Henry (16) staat voor rentree na knieblessure

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ajax Showtime

Ajax-talent Henry (16) staat voor rentree na knieblessure

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Alvaro Henry gaat op korte termijn zijn rentree maken na maandenlang blessureleed. De talentvolle verdediger raakte in oktober vorig jaar geblesseerd aan zijn knie, maar bevindt zich inmiddels in de laatste fase van zijn revalidatie. Zodra Henry weer fit is, zal hij door Ajax worden doorgeschoven van de O17 naar de O18.

Christopher Coffie, de zaakwaarnemer die namens Forza Sports Group de belangen van Henry behartigt, bevestigt aan Ajax Showtime dat Henry op korte termijn weer inzetbaar is voor Ajax O18. Het competitieduel met sc Heerenveen van komend weekend komt sowieso nog te vroeg, maar de verwachting is wel dat Henry deze maand zijn rentree zal gaan maken.

De aanstaande terugkeer van Henry is een opsteker voor Ajax O18. De van origine centrumverdediger, die kort voor zijn blessure veelal als rechtsback werd gebruikt, was aan het begin van dit seizoen namelijk een belangrijke kracht in de achterhoede van Ajax O17. De ploeg van trainer Yuri Rose verruilt Henry zodra hij fit is echter voor het Ajax O18 van Jean-Paul de Jong. Henry staat bij Ajax te boek als groot talent en tekende vorig jaar een contract tot medio 2024. De rechtspoot is tevens meervoudig jeugdinternational.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties