Ajax contracteert toptalenten Misehouy en Henry

door Thijs Zwagerman 25

Ajax contracteert toptalenten Misehouy en Henry

door Thijs Zwagerman 25

Laatst geüpdatet

Ajax is erin geslaagd om Gabriël Misehouy en Alvaro Henry te contracteren. De talenten hebben hun handtekening gezet onder een contract dat hen tot medio 2024 aan de Amsterdamse club verbindt. Misehouy en Henry gelden als twee van de grootste talenten uit de 2005-lichting van Ajax.

Misehouy speelt al vanaf de jongste jeugd voor Ajax. De aanvallende middenvelder, op vijftienjarige leeftijd al aanvoerder van Ajax O17, beschikt over veel creativiteit, overzicht en techniek. Ondanks concrete belangstelling uit Duitsland, Spanje en Engeland - waar Misehouy vanwege de Engelse verblijfsvergunning van zijn vader ondanks de nieuwe regelgeving naartoe zou mogen verkassen - kiest de talentvolle middenvelder dus voor een langer verblijf bij Ajax.

Ook Henry heeft ervoor gekozen zijn nabije toekomst aan de Amsterdammers te verbinden. De zestienjarige Henry maakte in de zomer van 2019 de overstap van FC Utrecht naar Ajax. In Amsterdam beleefde de centrumverdediger een ijzersterk debuutjaar bij Ajax O15, waarna hij afgelopen zomer een lichting oversloeg en direct begon bij de O17. Ondanks de serieuze interesse van RB Leipzig, Borussia Dortmund en enkele Italiaanse clubs slaagt Ajax er dus ook in om Henry voor de club te behouden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties