'Ajax overwoog Conceição terug te halen van verhuurperiode bij FC Porto'

door Bart Veenstra 266

Bron Record

'Ajax overwoog Conceição terug te halen van verhuurperiode bij FC Porto'

door Bart Veenstra 266

Bron Record

Laatst geüpdatet

Ajax heeft overwogen om Francisco Conceição terug te halen van zijn verhuurperiode bij FC Porto. Dat meldt Record. De Portugees, nog altijd eigendom van Ajax, komt dit seizoen op huurbasis uit voor FC Porto en bij die club maakt hij een goed seizoen door.

Het is geen geheim dat Ajax zoekt naar een rechtsbuiten en volgens het Portugese medium Record heeft Ajax overwogen om de buitenspeler deze winter terug naar Amsterdam te halen. Het is een scenario dat uiteraard niet in het belang van FC Porto is en dat Ajax niet zal kunnen waarmaken, zo wordt geschreven. Volgens het huidige huurcontract zou dat een zeer lastige opgave worden, omdat er geen ontbindingsclausule is opgenomen in de huurovereenkomst.

Langer verblijf Conceição bij FC Porto lijkt aanstaande

Een terugkeer in de zomer van Conceição bij Ajax lijkt bovendien niet realistisch. Volgens Record willen de huidige beleidsbepalers van FC Porto de jonge buitenspeler ook na dit seizoen behouden. Of dat na april - wanneer er bestuursverkiezingen zijn - nog zo is, zal moeten blijken. De impact van Conceição op het team van FC Porto is in de afgelopen weken gegroeid nu zijn concurrent Mehdi Taremi met Iran meedoet aan de Azië Cup. Conceição was dit seizoen goed voor vier doelpunten en vijf assists in 22 wedstrijden (in 900 minuten).

Volgens Record hebben Ajax en FC Porto een akkoord bereikt over een automatische verkoop van de speler als Conceição minimaal 25 wedstrijden met 45 minuten of meer heeft gespeeld. Op dit moment staat de Portugees op 8 wedstrijden met minimaal 45 minuten. Daarnaast zou de speler zelf ook een voorkeur hebben voor een langer verblijf bij de Portugese topclub, waar zijn vader Sergio overigens de trainer is. Mocht het van een definitieve transfer komen, zou Ajax tien miljoen euro ontvangen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.