'Ajax op poleposition voor Bounida (15), handtekening nog niet gezet'

door Terrence Riepma 51

Bron La Dernière Heure

'Ajax op poleposition voor Bounida (15), handtekening nog niet gezet'

door Terrence Riepma 51

Bron La Dernière Heure

Laatst geüpdatet

Ajax zou op poleposition liggen voor de handtekening van Rayane Bounida, zo meldt La Dernière Heure dinsdagochtend. De 15-jarige aanvallende middenvelder van RSC Anderlecht zou zijn transfer volgens sommige bronnen zelfs al min of meer hebben afgerond.

Bounida zou volgens die bronnen zijn handtekening al hebben gezet, maar mensen om hem heen ontkennen dat nieuws. Op 3 maart zou de transfer wel officieel kunnen worden gemaakt, gezien dat Bounida's 16e verjaardag is. De regel voor een buitenlandse transfer van een jeugdspeler luidt ook dat de speler in kwestie minstens 16 jaar oud moet zijn.

Hoewel de handtekening dus nog niet gezet zou zijn, weet La Dernière Heure wel dat Ajax Bounida vrijwel binnen heeft en de topfavoriet is voor de handtekening. De Amsterdamse club leidde Bounida vorig jaar immers al rond op Sportpark de Toekomst en de Belg, die bekendstaat als het grootste talent van RSC Anderlecht, zou gecharmeerd zijn van de club.

Bounida draagt rugnummer 14 bij RSC Anderlecht

Wouter Vandenhaute, voorzitter van RSC Anderlecht, linkte Bounida vorige week nog met een vertrek naar Ajax door de keuze voor zijn rugnummer bij de Brusselse club: 'Rayane Bounida draagt bij ons het rugnummer 14 en dat zegt al genoeg over waar hij misschien wel naartoe trekt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties