Ajax O17 verslaat De Graafschap en deelt koppositie met Feyenoord en PSV

door Jesse ter Haar 2

Bron AS

Ajax O17 verslaat De Graafschap en deelt koppositie met Feyenoord en PSV

door Jesse ter Haar 2

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 17 heeft dinsdag met 4-2 weten te winnen van De Graafschap. Beide ploegen ontmoetten elkaar in het teken van de competitie en daarbij deden de Amsterdammers wat ze moesten doen - ze hielden de punten in Amsterdam.

Het werd de voetbaldag van Kayden Wolff, want hij was tweemaal trefzeker namens Ajax O17. Met zijn goals was hij verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie van de talenten. De overige twee goals werden gemaakt door Rayane Bounida en Jan Faberski. De goals waren nodig, want ook de club uit Doetinchem trof tweemaal doel.

Verder werd het een feestelijke dag voor Mylo van der Lans. De centrale verdediger, die sinds 2019 in de jeugdopleiding van Ajax actief is, maakte zijn debuut voor Ajax O17. Hij moest aanvankelijk nog op de bank plaatsnemen, maar mocht gedurende de wedstrijd invallen en won zodoende zijn eerste wedstrijd met de ploeg.

Door de overwinning op De Graafschap blijft Ajax meedoen in de top van de ranglijst. Op doelsaldo staan de talenten tweede, maar koploper Feyenoord speelde net zo veel wedstrijden en behaalde evenveel punten. PSV, de nummer drie van de competitie, staat eveneens op dezelfde cijfers. Alle drie de ploegen speelden vijf wedstrijden en kwamen tot tien punten. De volgende wedstrijd voor Ajax O17 is de mini-Klassieker op Sportpark de Toekomst. Dat duel heeft plaats op zaterdag 4 maart.

Volledige opstelling Ajax O17:

Entius, Van de Pavert, Ugwu, Janse, Jetten, Van der Graaf, El Aissati, Bounida, Faberski, Konadu, Wolff.

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 3,30 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.