Ajax O17 verliest van Feyenoord O17 en ziet Rotterdammers kampioen worden

door Youri van Straaten 29

Ajax O17 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord O17 woensdagavond met 3-2 verloren. De Amsterdammers kwamen nog terug van een 2-0 achterstand, maar het was niet genoeg voor Ajax O17. In de 88e minuut schoot de spits van Feyenoord de bal binnen, waardoor zij het kampioenschap pakten.

Al in de eerste minuut kwam Feyenoord met het eerste wapenfeit. Een Feyenoorder schoot, maar de poging was makkelijk te pakken voor Van der Velde, die de bal nog wel even losliet. Een paar minuten later werd een aanvaller van Feyenoord diep gestuurd, maar de doelman van Ajax was alert en kwam uit zijn doel. Al glijdend voorkwam hij met zijn handen gevaar.

Vervolgens produceerde Ajax twee keer vlak achter elkaar een goede aanval; twee keer opgezet door Steur. Eerst was het Bounida die net niet tot een poging op doel kwam en vervolgens lukte dit Ünüvar ook net niet. In de zeventiende minuut kreeg de Feyenoord-spits de bal hoog aangespeeld, waarna hij de bal goed controleerde en uithaalde. Het schot belandde recht in de handen van Van der Velde.

Na een half uur kwam er nog een gevaarlijk moment voor Feyenoord. Een speler leek vrij uit te kunnen halen, maar Oldenstam greep op tijd in. Een paar minuten later kreeg Ajax twee kansen. Messori legde met de borst klaar voor Bounida. De Belg volleerde de bal vervolgens recht in de handen van de Feyenoord-doelman. Vlak voor rust wist Feyenoord de score te openen. De Feyenoorder werd niet aangepakt en kon van dichtbij hard inschieten. Nog voor het rustsignaal kwam Feyenoord op een 2-0 voorsprong, een voorzet vanaf rechts kwam op het hoofd van de nummer tien van de Rotterdammers en hij kopte de bal tegendraads tegen de touwen.

Ajax begon goed aan de tweede helft. Al snel na rust kwamen de Amsterdammers op 2-1. Pereira da Gama legde de bal op het hoofd van Ünüvar, die de bal keurig van zijn hoofd liet glijden in de verre hoek. Twee minuten later volgde de 2-2 al. Steur gaf voor, waarna de bal werd weggewerkt, maar hij viel opnieuw voor de voeten van Ünüvar. De spits volleerde de bal in het doel.

In de 88e minuut kwam Feyenoord dan toch op een 3-2 voorsprong. Met de buitenkant van de voet werd een Feyenoorder diep gestuurd. Een eerste poging kon Messori nog voorkomen, maar de bal kwam bij de spits van de Rotterdammers en die schoot overtuigend binnen. Na vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en zo pakte Feyenoord de titel.

Van der Velde; Oldenstam, Johnson, Bouwman, Pereira da Gama; Messori, Enoh, Steur; Abildgaard, Ünüvar, Bounida.

El Hani, Concincion, Puljhun, Luijer, De Koning, Kovacs, Mechrouh.

1-0 Diego Rambocus (42')
2-0 Tobias van den Elshout (45')
2-1 Emre Ünüvar (47')
2-2 Emre Ünüvar ( 49')
3-2 Kelvin Neijenhuis (88')