Ajax O17 verliest topper bij AZ

door Justin Fokkens 38

Ajax O17 heeft dinsdagavond de topper tegen de leeftijdsgenoten van AZ met 2-0 verloren. De ploeg van trainer Yuri Rose liep in Alkmaar al vroeg achter de feiten aan en keert daarmee met een teleurstellende nederlaag huiswaarts. De eindstand stond halverwege de wedstrijd al op het scorebord.

De jonge Ajacieden kwamen vroeg op achterstand. Doelman Timo Schreuder schatte in de derde minuut een dieptebal verkeerd in, waardoor de Alkmaarders een strafschop kregen toegewezen. De thuisploeg wist dit buitenkansje te verzilveren, en kwam zodoende snel op voorsprong. De achterstand werd na ruim een kwartier zelfs verdubbeld; na een spaarzame uitbraak wist AZ de defensie van de jonge Ajacieden te verschalken. in het vervolg van de eerste helft hadden de Amsterdammers veel de bal, maar wist het niet tot een doelpunt te komen.

In de tweede helft kreeg Ajax via Rayane Bounida al snel twee kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar de pogingen van de jonge Ajacied misten de benodigde overtuiging en troffen zodoende geen doel. Na ruim een uur spelen kantelde het wedstrijdbeeld, nadat Yasser El Aissati met een tweede gele kaart moest vertrekken.

Vervolgens kwamen de Amsterdammers er met een man minder niet meer aan te pas, waardoor de overwinning van de thuisploeg niet in de problemen kwam. Daarmee ging de topper verloren, en ziet nummer twee Ajax de ploeg uit Alkmaar in punten gelijk komen.

FT | AZ O17 - Ajax O17 (2-0)

Schreuder; Van de Pavert (24' Sambo), Ugwu, Janse, El Aissati; Appiah (46' Bounida), Jetten (86' Van der Graaf), O’niel (46' Peters); Faberski (78' Ouazane), Ebite, Wolff (78' De Ruijter).

Entius, Van der Graaf, Bounida, Sambo, Ouazane, De Ruijter, Peters.

1-0 Doelpunt AZ O17 (4', pen.)
2-0 Doelpunt AZ O17 (17')

Yasser El Aissati (Ajax O17) ontving in minuut 61 zijn tweede gele kaart.