Ajax O17-verdediger Janse mist Future Cup-finale door hoofdwond

door Thijs Zwagerman 12

Bron Ajax Showtime

Ajax O17-verdediger Janse mist Future Cup-finale door hoofdwond

door Thijs Zwagerman 12

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 17 moet het in de finale van de Future Cup stellen zonder sterkhouder Dies Janse. De centrumverdediger raakte in de halve finale tegen Anderlecht geblesseerd aan zijn hoofd en mist door die blessure de eindstrijd tegen FC Nordsjælland.

De absentie van Janse is een flinke streep door de rekening voor Ajax O17. Met Janse in het hart van de defensie incasseerde de ploeg van trainer Yuri Rose dit hele toernooi nog geen enkele tegentreffer. Voor de finale tegen FC Nordsjælland lijkt Lucas Jetten de meest logische vervanger van Janse als linkercentrumverdediger. Na het uitvallen van Janse tegen Anderlecht verhuisde Jetten ook al naar het centrum, werd Ryan van de Pavert de linksback en viel Lyfe Oldenstam in als rechtsachter.

Janse liep zijn hoofdwond op door een botsing met Anderlecht-doelman Michiel Haentjes. Na een scherp aangesneden vrije trap van Jan Faberski kopte Janse net naast en kwam zijn hoofd vervolgens hard in aanraking met Haentjes. Janse kon de halve finale hierna niet meer vervolgen en werd gewisseld. Hierna werd zijn hoofdwond direct gehecht, maar doordat deze hechtingen enkele uren moeten intrekken komt de Future Cup-finale die om 16:00 uur wordt gespeeld te vroeg voor Janse.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.