Ajax O17 boekt klinkende zege op de leeftijdgenoten van FC Volendam

door Robin Ridder 33

Ajax O17 liet in het duel met FC Volendam niets over van hun leeftijdsgenoten. In het Kras Stadion wisten de Amsterdammers met 1-7 te winnen van FC Volendam. Emre Ünüvar was met drie goals een van de smaakmakers in deze wedstrijd.

In de eerste helft wisten de Amsterdammers al flink uit te lopen in de score. Na drie minuten wist Ünüvar de eerste bal al tegen de touwen te werken. Drie minuten later wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen. Weer was Ünüvar betrokken bij de goal, maar deze keer met een assist. Lasse Abildgaard ontving de bal van zijn ploegmaat en schoot de bal beheerst binnen. Nog voor de veertigste minuut wist Ajax uit te lopen naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Elias Mechrouh en Ünüvar. Vlak voor rust liep Ajax tegen een tegendoelpunt aan, maar wist daarna direct te scoren. Kort voor het rustsignaal kreeg Ajax een strafschop. Ünüvar werkte de penalty binnen om zijn hattrick te voltooien.

Na rust schoot Ajax weer uit de startblokken en lag binnen een minuut de 1-6 in het netje. Mechrouh werkte na een goede actie van Ünüvar de bal keurig binnen. In de 84e minuut zorgde de ingevallen Jonas Veltman voor het slotakkoord.

Overwinning Ajax O17 was hard nodig

Ajax O17 moest de wedstrijd winnen om de kampioen van het voorjaar te worden. De achterstand op koploper Feyenoord was liefst zes punten. FC Volendam staat op de zevende plaats, terwijl Ajax op plaats vijf staat. In de najaarscompetitie eindigde Ajax O17 als derde en dus moet Ajax deze voorjaarscompetitie winnen in de race voor het algehele kampioenschap.

Onlangs wist Ajax O17 de Future Cup te winnen. De Amsterdammers wonnen het toernooi door onder meer FK Partizan in de finale te verslaan. Of Ajax O17 nog een prijs pakt dit seizoen, valt te bezien. Wel werd afgelopen zondag USV Hercules O17 verslagen in de halve finale van het bekertoernooi. Het duel in Utrecht eindigde in een 0-3 zege.

FT | FC Volendam O17 - Ajax O17 (1-7)

Van der Velde; Beekman (Bergtop 73'), Van der Lans (Amour 73'), Bouwman, Oldenstam; Johnson (Luijer 62'), Acheampong (Kovacs 62'), Steur; Abildgaard (Veltman 62'), Ünüvar, Mechrouh (Pereira da Gama 73')

Wissels: El Hani, Bergtop, Amour, Pereira da Gama, Luijer, Veltman, Kovacs

0-1 Emre Ünüvar (3')
0-2 Lasse Abildgaard (6')
0-3 Elias Mechrouh (22')
0-4 Emre Ünüvar (38')
1-4 FC Volendam (41')
1-5 Emre Ünüvar (43')