'Ajax legt zich neer bij vertrek Martínez voor het juiste bod, Argentijn al akkoord met ManU'

door Bart Veenstra 1200

Bron The Times, The Telegraph, ESPN, Fabrizio Romano

'Ajax legt zich neer bij vertrek Martínez voor het juiste bod, Argentijn al akkoord met ManU'

door Bart Veenstra 1200

Bron The Times, The Telegraph, ESPN, Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax lijkt zich erbij te hebben neergelegd dat Lisandro Martínez onhoudbaar is. Dat meldt The Times woensdagmiddag. Volgens meerdere buitenlandse media, waaronder The Telegraph, ESPN en Fabrizio Romano, staat de Argentijnse verdediger op de drempel van een transfer naar Manchester United. Zelf zou hij al persoonlijk akkoord zijn met de Engelse topclub.

Woensdag spreken de beleidsbepalers van Ajax en Manchester United met elkaar over de transfer van Martínez. Eerder deed Manchester United een bod van 45 miljoen euro vast plus vijf miljoen euro aan bonussen. Dat bod werd door Ajax niet geaccepteerd. Naar verluidt verlangen de Amsterdammers een transfersom van minimaal 55 miljoen euro vast. Volgens The Telegraph brengt Manchester United dan ook een final offer van 55 miljoen euro uit.

Dat Martínez de stap naar de Premier League wil maken, lijkt inmiddels geen geheim meer. De speler heeft bij Ajax aangegeven te willen vertrekken nu hij de kans krijgt om voor een Engelse topclub te spelen. Fabrizio Romano laat woensdagmiddag weten dat Martínez inmiddels persoonlijk akkoord is met Manchester United. Volgens The Times beseft Ajax dat Martínez niet meer tegen te houden is en stemt het in met een vertrek van de Argentijn mits de gevraagde transfersom wordt betaald. Arsenal was eerder ook in de markt voor Martínez, maar de Londenaren lijken te zijn afgehaakt.

Concurrentie van Harry Maguire

Bij Manchester United zal Martínez de strijd aan moeten gaan met Harry Maguire. De Engelse verdediger is vaak het mikpunt van kritiek, maar kreeg deze week complimenten van manager Erik ten Hag. Bovendien liet de oud-trainer van Ajax weten dat Maguire zijn aanvoerder blijft.

Dat Ajax rekening houdt met een vertrekt, blijkt wel uit het gegeven dat de Amsterdamse clubleiding bezig is met de opvolging van de Argentijn. Onder meer de Oekraïner Mykola Matvienko wordt genoemd. De verdediger van Shakhtar Donetsk zou vijftien miljoen euro moeten kosten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties