'Ajax krijgt in jacht op handtekening Ziyech te maken met Tottenham Hotspur'

door Jesse ter Haar 616

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax krijgt in jacht op handtekening Ziyech te maken met Tottenham Hotspur'

door Jesse ter Haar 616

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax krijgt in de jacht op de handtekening van Hakim Ziyech te maken met Tottenham Hotspur, zo schrijft het Algemeen Dagblad op basis van Engelse bronnen. De club uit Londen wil snel in actie komen en de linkspoot overnemen van Chelsea.

De snelheid waarmee de Engelse club te werk wil gaan, kan voor Ajax een probleem vormen. De Amsterdammers willen de oud-Ajacied immers alleen bij een vertrek van Antony naar de club halen. De Braziliaan bereikte al een persoonlijk akkoord met Manchester United, maar Ajax kwam er nog niet uit over de te betalen transfersom. Zodoende komt er voor de Amsterdamse club haast achter die deal.

Tegelijkertijd liet Ziyech al weten graag bij Ajax terug te keren. Klaas-Jan Huntelaar ging al tweemaal met hem in gesprek, maar er leek geen intentie om de deal zo snel mogelijk rond te maken. Tottenham Hotspur heeft die intentie wel. De club van trainer Antonio Conte wil Ziyech het liefst deze week al aantrekken als nieuwste versterking. De Italiaanse oefenmeester aast op een aanvaller voor zijn ploeg.

Ajax zou de voormalig sterspeler van de ploeg in eerste instantie van Chelsea willen huren. Een jaar later hoopt de club hem vervolgens op permanente basis naar Amsterdam te halen. Ziyech zou zo'n tien miljoen euro verdienen in Engeland, wat betekent dat Ajax niet zijn volledige salaris kan overnemen tijdens een huurperiode. Inmiddels werd bekend dat Ajax gedurende de periode de helft van het salaris voor zijn rekening zou willen nemen.

Concurrentie bij Ajax en Tottenham Hotspur

Bij Chelsea is Ziyech niet meer nodig en dus wil de club hem graag van de hand doen. Kiest hij voor een transfer naar Ajax, dan moet hij in eerste instantie de concurrentiestrijd aangaan met Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Francisco Conceicao. In Londen, bij Tottenham Hotspur, lijken Dejan Kulusevski en Lucas Moura te gelden als zijn eventueel voornaamste concurrenten.

Sportbookies had afgelopen weekeinde tachtig procent van zijn voetbalwedstips juist. Check hier de laatste tips!

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.