Ajax kent gigantische groei op social media

door Thijs Zwagerman 11

Ajax kent gigantische groei op social media

door Thijs Zwagerman 11

Laatst geüpdatet

Uit onderzoek van het adviesbureau Social Dutch blijkt dat Ajax afgelopen seizoen op social media een totale groei van maar liefst 78% heeft doorgemaakt. Met name op Instagram nam de groei van het aantal volgers van de Amsterdammers exorbitante vormen aan.

Social Dutch heeft in een onderzoek de groei van alle Nederlandse profclubs op social media ten opzichte van een jaar eerder berekend. Het onderzoek van Social Dutch baseert zich op het aantal Facebook- en Instagramvolgers van de Nederlandse profclubs. Andere social media als YouTube en Twitter worden dus niet meegenomen. Social Dutch berekende dat het aantal Facebookvolgers van Ajax met 18,8% toenam, terwijl de groei op Instagram maar liefst 257% was. De totale groei wordt daarmee door het bureau berekend op 72%.

Met die aantallen houdt Ajax zo goed als alle andere Nederlandse profclubs ver onder zich. Zo kende PSV een totale groei van 18%, terwijl Feyenoord op social media in totaal met 8% groeide. FC Emmen maakte op social media relatief gezien echter de grootste groei door van alle Nederlandse profclubs. De promovendus groeide op Facebook en Instagram in totaal met 241%, zo berekende Social Dutch.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.