Ajax hoopt op beter resultaat tegen FC Volendam dan vorig seizoen

door Roemer Smid 81

Ajax hoopt op beter resultaat tegen FC Volendam dan vorig seizoen

door Roemer Smid 81

Laatst geüpdatet

Ajax trapt aankomende donderdag om 20.00 uur af tegen FC Volendam. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar Ajax staat achttiende en Volendam staat zestiende; Een heuse degradatiekraker dus. Daarnaast kwam Ajax vorig seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De oorspronkelijke datum van het duel van Ajax en Volendam was op 27 september, maar door wangedrag van de Ajax-aanhang werd de partij tegen Feyenoord gestaakt en ingehaald op diezelfde 27 september. Ajax - FC Volendam werd verplaatst naar 2 november, aanstaande donderdag.

Vorig seizoen werd het 1-1 in de Johan Cruijff ArenA. Mohammed Kudus scoorde de enige goal aan Amsterdamse zijde. Het was de laatste wedstrijd van Alfred Schreuder als Ajax trainer. Schreuder had destijds zeven wedstrijden op rij niet weten te winnen, waardoor Ajax was afgezakt naar de vijfde plek in de Eredivisie. Een rooskleurig scenario met de huidige stand van zaken.

In het verleden heeft Ajax het over het algemeen makkelijk in eigen huis tegen Volendam. De club uit het vissersdorp wist in competitieverband slechts drie keer te winnen in Amsterdam. Ajax won negentien keer en de teams speelden vier keer gelijk. De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert uit de jaargang 1959-1960: 9-0. In 1962-1963 leed Ajax met 1-3 de grootste thuisnederlaag.

Volendam verkeert in redelijk goede vorm

Volendam verkeert in redelijk goede vorm; het won twee van haar laatste duels. Een 1-0 zege tegen de tien man van FC Utrecht en een 3-1 zege op Excelsior. Tussendoor was RKC echter wel te sterk. De wedstrijd eindigde in 2-1 in het voordeel van de ploeg uit Waalwijk.

Het is tevens ook de eerste wedstrijd van Ajax met John van 't Schip aan het roer. De ras-Ajacied is sinds 2010 weer in dienst bij de Amsterdamse club. Naast Van 't Schip wordt het ook het debuut van de Australische assistent-coach Valkanis. Het duo hoopt Ajax weer op de rit te krijgen, en winnen van FC Volendam zal de eerste stap moeten zijn.

Roemer Smid (E-mail: r.smid@valkeringmedia.nl)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.