Ajax hoeft Slot definitief niet te bellen: 'Ik vind dat ik duidelijk ben geweest'

door Jesse ter Haar 61

Bron ESPN

Ajax hoeft Slot definitief niet te bellen: 'Ik vind dat ik duidelijk ben geweest'

door Jesse ter Haar 61

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax hoeft geen contact te zoeken met Arne Slot, zo vertelt de trainer na afloop van Feyenoord - PSV in een interview met ESPN. In de afgelopen weken werd er veel gepraat over het feit dat Slot nooit écht afstand deed van een functie in Amsterdam, maar nu doet hij dat toch.

Hans Kraay jr. confronteert de hoofdtrainer van Feyenoord. De verslaggever heeft eerder aangegeven te vinden dat Slot meer afstand hoort te doen van een overstap naar Ajax en daar gaat Slot op in. 'Ik heb mijn eigen woorden gekozen en daar kunnen mensen wel of niet tevreden over zijn. Ik vind dat ik duidelijk ben geweest.' Of het voor Ajax nog zin heeft om te bellen? 'Nee, dat hoeven ze niet.'

In een eerder stadium liet Slot al weten behoorlijk klaar te zijn met vragen over Ajax. Erik ten Hag vertrekt komende zomer naar Manchester United en dus komt er een vacature vrij. De visies van de club Ajax en trainer Slot lijken behoorlijk overeen te komen en dus is de link snel gelegd. Op de korte termijn lijkt hij echter niet naar Ajax te verkassen.

Overigens bewezen Ajax en Slot elkaar zondag wel een bijzonder goede dienst. Door een late treffer speelde Feyenoord immers gelijk tegen PSV, terwijl Ajax eerder op de dag punten afsnoepte van AZ. 'Ik kan me wel voorstellen dat ze in Amsterdam heel blij met ons zijn, zoals ik voorafgaand aan de wedstrijd heel blij was dat ze gelijkspeelden in Alkmaar. Het is heel mooi dat je twee wedstrijden voor het einde sinds jaren weer boven AZ eindigt.'

De stand van zaken tussen Ajax en PSV

Door de twee gelijke spelen van zondag blijft de voorsprong van Ajax op PSV vier punten. Beide ploegen hebben nog twee duels te gaan, waarbij de Amsterdammers genoeg hebben aan twee gelijke spelen óf een zege en een nederlaag. Het doelsaldo van Ajax is immers ook fors beter dan dat van de concurrent.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.