'Ajax heeft Bergwijn nog altijd in het vizier als zomerse versterking'

door Jesse ter Haar 173

Bron The Here We Go Podcast

'Ajax heeft Bergwijn nog altijd in het vizier als zomerse versterking'

door Jesse ter Haar 173

Bron The Here We Go Podcast

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt Steven Bergwijn nog altijd aan zijn selectie toe te voegen. De Amsterdammers hoopten de aanvaller in de winter al vast te leggen, maar toen liepen de onderhandelingen stuk.

In The Here We Go Podcast vertelt Fabrizio Romano over de stand van zaken. Hij vertelt dat Ajax nog altijd interesse heeft in de international van het Nederlands elftal. De club wilde hem in januari aan de selectie toevoegen, maar zijn doelpunten in de wedstrijd tegen Leicester City veranderde alles.

Het betekent echter niet dat Bergwijn nu uit beeld is in Amsterdam. Marc Overmars verliet de club, maar de overgebleven technische leiding heeft de buitenspeler nog altijd in het vizier. Ajax ziet Bergwijn als een potentiële versterking voor de volgende, zomerse, transferperiode.

Ajax trok stekker uit de onderhandelingen

Op de laatste dag van januari trok Ajax de stekker uit de onderhandeling met Tottenham Hotspur. Doorpakken werd op dat moment onverantwoord geacht. De club moest immers een transfersom van dertig miljoen euro ophoesten voor de rappe aanvaller.

In een later stadium liet ook Overmars zich uit over het mislopen van Bergwijn. Hij gaf toe ermee bezig geweest te zijn, maar hij vroeg om realisme. 'Elke club heeft twee zware jaren achter de rug. Wij als directie vonden het niet goed om nu het hele financiële pakket aan te halen in een onzekere tijd', sprak hij kort na het aflopen van de transferperiode.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties