'Ajax en Martha in gesprek over nieuw contract voor vleugelverdediger'

door Jesse ter Haar 119

Bron Voetbal International

'Ajax en Martha in gesprek over nieuw contract voor vleugelverdediger'

door Jesse ter Haar 119

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax en Ar'Jany Martha zijn in gesprek over een nieuw 'meerjarig' contract voor de linksback, zo schrijft Voetbal International dinsdagavond. De jongeling brak onlangs door in de hoofdmacht van de club en kan rekenen op interesse van Ajax om in de toekomst verder te gaan met hem.

De gesprekken tussen speler en club komen overigens geen seconde te vroeg, want het contract van Martha loopt na het huidige seizoen af. Als het aan Ajax ligt, blijft het twintigjarige talent de komende jaren nog in Amsterdam spelen. Geheel uit het niets komt dat niet, want sinds zijn debuut op 2 november tegen FC Volendam - John van 't Schip was toen pas net aangetreden als hoofdtrainer van de Amsterdamse club - maakte hij indruk.

Waar voor veel Ajax-talenten geldt dat zij de gehele jeugdopleiding doorliepen, kwam Martha pas in 2019 bij de club terecht. Eerder speelde hij voor Spartaan '20 en kwam hij in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam terecht. Daar werd de linkspoot opgeleid als aanvaller, waarna hij aanvankelijk ook bij Ajax als buitenspeler speelde. Al enige tijd deed hij dat als speler van Jong Ajax, totdat hij met Dave Vos in gesprek ging over een switch naar linksback.

Ontwikkeling Martha

Diezelfde trainer kwam recent te spreken over de nieuwe positie voor Martha. De oefenmeester blijkt het niet alleen te hebben gedaan, want ook Urby Emanuelson speelde een rol in de ontwikkeling van Martha. 'Hij is verantwoordelijk voor de verdedigers en kon zich heel goed relateren aan hem. Hij is ook van linksbuiten teruggegaan naar back. Het is best wel een leuk proces geweest met hem. Ar’Jany is daar goed mee omgegaan', sprak Vos.

Nadat John van 't Schip de jongeling tegen Vitesse voor de derde keer in de basis posteerde bij Ajax, kwam hij te spreken over de ontwikkeling van de Ajacied. Hij is blij met hem, maar ziet ook verbeterpunten. 'Het is een jongen die het de afgelopen wedstrijden goed heeft gedaan. We zien ook dat het geen geboren linksback is in verdedigend opzicht.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.