Ajax Amateurs uitgeschakeld in KNVB Beker na nederlaag tegen SC Cambuur

door Terrence Riepma 5

SC Cambuur bekert verder in de KNVB Beker nadat er werd gewonnen van de Ajax Amateurs. Het werd een teleurstellende avond voor de amateurtak van Ajax, doordat er met 0-5 werd verloren op De Toekomst.

SC Cambuur moest het donderdagavond in Amsterdam doen zonder de aanhang uit Friesland. De infrastructuur van het complex zou niet geschikt zijn voor dergelijke risicowedstrijden om uitfans te ontvangen.

Ajax Amateurs krijgen vijf tegentreffers om de oren

Het duurde even voordat SC Cambuur tot scoren kwam, maar in de twintigste minuut was daar de eerste treffer. Het was een eigen doelpunt van Xamm Flemming. Al twee minuten later was het opnieuw raak, ditmaal door een kopbal van Filip Krastev.

Erik Schouten maakte namens SC Cambuur ook nog de derde treffer voor de club uit Leeuwarden, waardoor de ruststand op 0-3 kwam te staan. Vlak na rust viel de vierde treffer voor SC Cambuur, wederom dankzij een eigen doelpunt. Stefan Smal was de verantwoordelijke voor de eigen goal. Nick Dodeman maakte er uiteindelijk nog 0-5 van, een kwartier voor het eindsignaal.