SC Cambuur onderschat Ajax Amateurs niet: 'Dan kan het een vervelende avond worden'

door Thijs Zwagerman 4

Bron Omroep Fryslân

SC Cambuur onderschat Ajax Amateurs niet: 'Dan kan het een vervelende avond worden'

door Thijs Zwagerman 4

Bron Omroep Fryslân

Laatst geüpdatet

SC Cambuur-trainer Henk de Jong waakt ervoor dat zijn ploeg donderdagavond met opperste concentratie aantreedt tegen de Ajax Amateurs. In de KNVB-beker is SC Cambuur gekoppeld aan de amateurtak van Ajax en zo wacht de Friezen donderdag een wedstrijd op Sportpark de Toekomst.

Trainer De Jong weet dat SC Cambuur het als Eredivisie-club aan zijn stand verplicht is om te winnen, maar de oefenmeester verwacht niet dat dit ondanks het niveauverschil gemakkelijk zal gaan. ‘Als wij op 90 of 80 procent zouden spelen, dan kan het een vervelende avond worden’, stelt De Jong tegenover Omroep Fryslân.

Bij de Ajax Amateurs, die uitkomen in de derde divisie zaterdag, spelen onder meer de oud-profs Eyong Enoh en Dico Koppers. Desondanks moet SC Cambuur volgens De Jong natuurlijk ‘gewoon’ winnen. ‘We moeten een goed resultaat halen tegen Ajax, anders gaat de glans eraf. En wij zijn het ook verplicht aan ons publiek.’

Nieuwe trainer

Bij de Ajax Amateurs is trainer Detlev Le Grand recentelijk ontslagen na de 9-0 nederlaag tegen Sportlust’46. Doordat er een nieuwe trainer voor de groep staat, weet De Jong niet goed wat hij van de Ajax Amateurs kan verwachten. ‘Wij hebben beelden van Ajax, maar daar hebben we nu niets meer aan. Er is een nieuwe trainer die zeker anders gaat spelen.’ Assistent-trainer Sander Middelbeek zit donderdag tegen SC Cambuur als interim-hoofdtrainer op de bank bij de Ajax-amateurs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.