SC Cambuur baalt enorm van niet mogen meenemen fans naar bekerduel met Ajax Amateurs

door Bart Veenstra 7

Bron SC Cambuur

SC Cambuur baalt enorm van niet mogen meenemen fans naar bekerduel met Ajax Amateurs

door Bart Veenstra 7

Bron SC Cambuur

Laatst geüpdatet

SC Cambuur baalt ervan dat de club geen fans mag meenemen naar het bekerduel met de Ajax Amateurs. Beide ploegen treffen elkaar op Sportpark de Toekomst en tot 'grote frustratie' van de Friese club heeft de gemeente Ouder-Amstel besloten dat supporters van SC Cambuur niet aanwezig mogen zijn bij de bekerwedstrijd.

Burgemeester Langenacker heeft dit besluit, ondanks meerdere verzoeken van SC Cambuur en de KNVB, bovendien pas maandagmiddag officieel bekendgemaakt. De reden voor het niet toelaten van fans van SC Cambuur is als volgt: 'De onderbouwing die hiervoor werd gegeven is dat de infrastructuur van De Toekomst zich niet leent voor risicowedstrijden, opgeteld bij negatieve ervaringen uit het recente verleden.'

SC Cambuur zeer teleurgesteld

SC Cambuur spreekt nu over een 'hele dunne argumentatie'. De Friezen wijzen er bovendien op dat er in de afgelopen seizoenen geen problemen zijn geweest toen men op bezoek ging bij Jong Ajax op Sportpark de Toekomst. Volgens SC Cambuur is er nu geen tijd meer om met elkaar in gesprek te gaan en tot een constructieve oplossing te komen.

'In onze optiek een zeer teleurstellende manier van handelen en communiceren, die bovendien volledig in strijd is met de ingezette koers van normalisatie als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden', schrijft de club. 'Om solidair te zijn met onze supporters zullen we donderdagavond dan ook met een minimale delegatie vanuit de club afreizen naar Amsterdam.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.