Advertorial: Kan Ajax opnieuw ruimschoots winnen tijdens Klassieker in De Kuip?

door Terrence Riepma 14

Bron ad

Advertorial: Kan Ajax opnieuw ruimschoots winnen tijdens Klassieker in De Kuip?

door Terrence Riepma 14

Bron ad

Laatst geüpdatet

Onderstaand artikel is een gesponsord artikel. Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ajax neemt het zondag in een lege Kuip op tegen Feyenoord. Voor het honderdste jaar op rij wordt dan De Klassieker gehouden. Door de jaren heen ontwikkelde zich een hevige rivaliteit tussen de twee topclubs, maar is het Ajax dat het meeste succes boekte tijdens de topper. Ajax Showtime zet de resultaten van de afgelopen vijf jaar op een rij.

De laatste editie van Feyenoord - Ajax in de Eredivisie vond in mei plaats. Toen wonnen de Amsterdammers met 0-3, eveneens in een lege Kuip. Dankzij twee eigen doelpunten van Marcos Senesi en Ridgeciano Haps en nog een échte Ajax-treffer van Mohammed Kudus werd de zege binnengesleept. In 2019-2020 werd Feyenoord - Ajax niet gehouden door de coronacrisis.

Daarom gaan we terug naar een regenachtige 27 januari 2019, toen Feyenoord simpelweg te sterk was en met 6-2 Ajax wist te verschalken. Het seizoen daarvoor, 2017-2018, was het juist Ajax dat te sterk was en met 1-4 wist te winnen. Kasper Dolberg was die dag de man met twee doelpunten namens de Amsterdamse club.

De editie van De Klassieker in De Kuip van 2016-2017 eindigde in een 1-1 gelijkspel tussen beide ploegen. Ook tijdens deze wedstrijd was Kasper Dolberg trefzeker, maar maakte Dirk Kuyt nog in de 85e minuut gelijk. Ook in 2015-2016 eindigde het in een 1-1 gelijkspel, met Davy Klaassen als enige doelpuntenmaker van Ajax.

Ajax scoort erop los in De Kuip

Door de jaren heen heeft Ajax het dus lastig zat gehad in De Kuip, maar als er werd gewonnen, waren het voornamelijk grote overwinningen In totaal scoorden de Amsterdammers elf keer in de laatste vijf edities van De Klassieker in De Kuip. Daarom wordt de ploeg van Erik ten Hag als favoriet bestempeld door bookmaker Bet365. Als Ajax wint in Rotterdam, dan krijg je 1,75 keer je inzet terug van het wedkantoor! Bij een zege van Feyenoord is de quotering 4,33.

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint op bezoek bij Feyenoord? Zet dan in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties